stedentrip Londen

Spraakmakende gebeurtenissen in Londen

Hier bij storytellingmatters ben ik altijd op zoek naar interessante verhalen, aangrijpende nieuwsberichten en bijzondere gebeurtenissen om met jou te delen. Aangezien ik zelf in de nabije toekomst op stedentrip Londen ga, leek het me een goed idee om de Engelse hoofdstad het hoofdonderwerp van deze blog te maken. Tijdens mijn onderzoek viel het mij op dat Londen afgelopen maand behoorlijk in het nieuws was. Dan doel ik natuurlijk niet op de Brexit. Nee, er zijn ook andere spraakmakende gebeurtenissen. Met mijn blog vandaag breng ik je binnen 5 minuten op de hoogte wat er gebeurt is of wat er op de planning staat in de Engelse hoofdstad. Dus pak een kop thee en een biscuitje erbij en ontdek zelf deze spraakmakende gebeurtenissen in Londen!

Banksy bezoeken in Londen

Ik zal beginnen met het meest recente nieuws dat ik heb kunnen vinden. Dit heeft betrekking op Banksy. Als je regelmatig het internet afstruint, dan weet je wel wie Banksy is. Voor de rest zal ik het nog even toelichten. Banksy is een bekende straatkunstenaar. Zijn iconische stijl zie je tegenwoordig niet alleen meer in het straatbeeld. Ook petjes, t-shirts en nog veel meer worden zijn kunstwerken gedrukt. Precies dat is de reden waarom de kunstenaar besloten heeft een winkel te openen in Londen. Hij wil op deze manier de strijd aangaan met bedrijven om commercieel misbruik te voorkomen. Sommige spullen met zijn kunst zijn namelijk gemaakt door een bedrijf dat helemaal geen toestemming heeft. Een goed voorbeeld hiervan zijn de wenskaarten. 

Daarom vind je sinds vorige week maandag (30 september) in Croydon Londen de Banksy winkel: de Gross Domestic Product. Het is overigens niet de eerste keer dat Banksy zijn werk zonder toestemming wordt gebruikt. Ook de exhibities die overal ter wereld worden gehouden, zijn allemaal zonder de instemming van de kunstenaar georganiseerd. De kunstenaar krijgt met andere woorden dus geen cent van al het commerciële succes dat met zijn naam en kunstwerken is behaald. Dus ga je op stedentrip Londen en ben je een fan van Banksy? Bezoek dan de geniale nieuwe winkel in Croydon.

Een bijzonder museum

Oké, dit nieuws is eerder een aankondiging. Er komt op 16 november namelijk een zeer bijzonder museum in Londen. Waarom is dit museum zo bijzonder dat het wellicht de moeite waard is tijdens een stedentrip Londen? Er staat één specifiek thema centraal: de vagina. Nu hoor ik je al denken: waarom? De vrouw achter het museum kwam op het idee toen ze in IJsland verbleef. Destijds was er namelijk een exhibitie dat geheel in het teken stond van het vrouwelijke geslachtsdeel. Om haar idee werkelijkheid te maken is ze een crowdfunding campagne gestart. Het duurde niet lang of het nodige kapitaal was ingezameld en de komst van het Vagina museum is inmiddels een feit. 

Heerlijk eten bij Ed Sheeran

Eind augustus waren de fans van de beroemde Britse zanger erg teleurgesteld: hij kondigde aan dat hij weer een pauze neemt van het optreden. Hij gaat in ieder geval anderhalf jaar niet op het podium staan. Dit wil echter niet zeggen dat Ed Sheeran zich hoeft te vervelen. Zo heeft hij eind september een restaurant geopend in Londen. Samen met zijn manager vond de zanger een leuk pand in de Londense wijk Notting Hill en Bertie Blossoms is inmiddel al een tijdje geopend. Als we de bodyguard van Sheeran mogen geloven is het eten lekker, de stoelen comfortabel en er is bier. Meer heb je eigenlijk ook niet nodig in een restaurant toch? Dus bevind jij je tijdens een stedentrip Londen onverhoopt in Notting Hill en zoek je een lekker eettentje. Probeer dan Bertie Blossoms. Ik ga het in ieder geval wel doen tijdens mijn stedentrip volgende maand!