Werken in de cloud

Werken in de cloud maakt het leven gemakkelijker!

Nou, is dat niet een béétje overdreven? Je moet nog steeds werken, toch? Maar het is echt waar: Werken in de cloud zorgt voor meer plezier in je werk, minder irritaties en minder gedoe. Hoe dan? Nou, je hoeft niet meer iedere dag in de file te staan: je kunt ook vanuit huis aan het werk. Oké, dat is wel een beetje afhankelijk van het soort werk dat je doet, maar toch. Je hoeft niet meer op een bepaalde tijd op kantoor te zijn om je bevindingen voor te leggen aan je collega’s. Je kunt namelijk gewoon jouw document delen met de anderen en zij kunnen daar, afhankelijk van de rechten die je ze geeft, in werken of naar kijken.
Werken in de cloud

Werken in de cloud is niet met je hoofd in de wolken lopen

Het blijft natuurlijk gewoon werken. Al kun je dat gemakkelijker doen op tijden dat het jou schikt. Je werkt op afstand samen en wil je dat je manager nog even naar jouw stukken kijkt? Dan deel die stukken alleen met hem of haar. Zo zorg je voor korte lijntjes binnen het bedrijf. Er gaat minder tijd verloren aan het bijkletsen tijdens vergaderingen. Je kunt heel duidelijk van te voren de agenda al delen met iedereen. En ook de notulen zet je in de cloud. Het delen gaat heel gemakkelijk, al moet je wel blijven opletten. Je deelt via de bekende e-mailadressen en je moet dus altijd goed kijken of je wel de juiste persoon deelt.

Geef mensen verschillende bevoegdheden

Soms zijn mededelingen gewoon mededelingen. Een artikel over veiligheid op de werkvloer is niet meer dan dat. Het is dan niet de bedoeling dat iedere werknemer er nog even in gaat zitten aanpassen. Je kunt het bestand dan delen en leesbaar maken voor de mensen. Wil je dat je collega nog even checkt of er geen taalfouten in jouw rapport geslopen zijn? Dan is het wel fijn als hij of zij daadwerkelijk wijzigingen in het bestand kan doorvoeren. Je kunt per bestand kiezen wat je er mee wilt.

Extern delen van bestanden is ook mogelijk

Heb je een opzetje gemaakt voor een opdrachtgever en wil je dat hij of zij er nog even naar kijkt voor je er een officieel iets van maakt? Deel het bestand via de cloud. Je hoeft dan geen werkende printer, een postzegel en een envelop te zoeken. Werken in de cloud heeft ook voor jouw opdrachtgevers echte voordelen!