Vliegtickets voor Marrakech

Vliegtickets voor Marrakech goedkoper dan je denkt!

Heb je zin in een echt bijzondere stedentrip? Een reis naar een compleet andere wereld? Dan is Marrakech een echte aanrader. Deze stad ligt in het westen van Marokko, op zo’n 300 kilometer van de hoofdstad Rabat. Vliegtickets voor Marrakech heb je online zo geregeld en dan kan je bijzondere stedentrip gaan beginnen. Marrakech lijkt wel een compleet andere wereld. De mensen zijn er vriendelijk, het eten is fantastisch en de architectuur is heel bijzonder. De ontwikkeling van de stad lijkt stil te hebben gestaan, maar als je goed kijkt, zijn de mensen net zo modern als de mensen hier.

Vliegtickets voor Marrakech boek je online

Je kunt dan precies aangeven wanneer je wilt vertrekken en vanaf welk vliegveld. De vluchten naar Marrakech gaan dagelijks vanaf zowel Schiphol als vanaf Eindhoven Airport. Je kunt dus de luchthaven kiezen waar je het dichtst bij woont. De vliegtickets voor Marrakech zijn niet duur, hierdoor kun je ook met een wat kleiner budget prima terecht in deze bijzondere stad. De vlucht duurt ongeveer 3,5 uur. En dat is prima te doen als je op een (korte) stedentrip gaat.

Wat is er te doen in Marrakech

Oh, je weet niet wat je ziet als je aankomt in deze prachtige stad. De toren van de grote Moskee (de Koutoubia-moskee) torent uit boven de hele stad. Het is altijd een handig punt om je op te kunnen concentreren als je in de wirwar van straatjes en pleinen je Riad (hotel) niet meer terug kunt vinden. En eigenlijk is dat het allerleukst om te doen. Zwerven door de kleine straatjes, met hier en daar zomaar een verkoper van specerijen of een hennasalon. Ook kun je hier prima op straat eten. De tentjes met eten dat bereid wordt in tajines vind je werkelijk overal. Het is dan ook gewoon veilig om hier te eten (al moet je natuurlijk wel je gezonde verstand blijven gebruiken).

Het centrale plein, het Djemaa el Fnaplein, is een lust voor het oog. Dit grote plein is omgeven door verschillende huizen en eettentjes en op het plein gebeurt van alles. Je kunt er slangenbezweerders vinden, maar ook mandenverkopers, eetkraampjes met vers fruit of in de tajine of op de grill bereide gerechten. Alleen al langs het plein lopen is een bijzondere ervaring.

In je Riad kun je je waarschijnlijk volledig laten onderdompelen in een echte Hammam-ervaring. Compleet met massage. Een aanrader!

Wat kun je niet doen in Marrakech?

Alcohol drinken. Oké, er zijn vast wel plekken te verzinnen waar je terecht kunt voor een borrel, maar omdat Marokko een Islamitisch land is, wordt er zo goed als geen alcohol geconsumeerd. Marrakech is dus, zeer waarschijnlijk, geen ideale locatie voor een vrijgezellenfeestje. Maar, geloof mij, je mist het niet eens. Er zijn zoveel plekken waar je heerlijk vers fruitsap kunt kopen. En de theeceremonie is ook heel bijzonder. De koffie is sterker dan we hier gewend zijn, maar ook erg lekker.

Als vrouw kun je niet naar de grote moskee. Die is sowieso alleen voor mannen toegankelijk, dat heeft niets met je westerse achtergrond te maken. Ook moet je even rekening houden met de gebruiken van het land. Marrakech is dan misschien een goed ontwikkelde stad, het wordt echter niet gewaardeerd als jij er in je bikini over straat gaat (maar waarom zou je dat ook willen).

Dingen om rekening mee te houden voor je vertrekt

  • Het kan verstandig zijn om je te laten inenten tegen Hepatitis A en DTP. Overleg dit altijd even met je huisarts of je behandelend specialist. Het is niet verplicht, maar wordt wel aangeraden.
  • Er is een tijdsverschil van een uur. In Marrakech is het een uur vroeger dan in Nederland.
  • Gebruik je medicijnen? Vraag dan op tijd een medicijnpaspoort aan.
  • Je eigen paspoort moet bij je vertrek uit Marokko nog minimaal 3 maanden geldig zijn. Check dit dus goed voor je vertrekt.
  • Het water uit de kraan is in Marrakech niet drinkbaar. Je kunt je tanden er prima mee poetsen, maar het drinken wordt afgeraden. Water is volop te koop op de verschillende souks (markten) en in de supermarkten.