Eropuit op de motor!

Er zijn veel mogelijkheden om even een dagje, weekendje of weekje weg te gaan. Je kan met de fiets, de trein, de bus, de auto, noem maar op. Maar je kan er ook op uit met de motor! Ik vind persoonlijk erop uit gaan met de motor heerlijk. Het is mijn favorieten bezigheid voor als ik even een paar dagen vrij heb. Wil je weten waarom ik dit zo heerlijk vind? En wil je mijn tips weten voor weggaan met de motor? Lees dan snel hieronder verder, want ik heb heel veel goede tips uit eigen ervaring!

Het beste gevoel ooit

Of het nou zomer is of winter, ik vind op de motor zitten echt het beste gevoel ooit. Als het maar droog is! Want in de regen is het toch niet zo lekker. Maar die wind zo lekker door je haren waait, dat krijg je nergens zo goed als op de motor. Daarnaast is het zo lekker omdat je buiten bent, frisse lucht krijgt en lekker van de omgeving kan genieten. Je voelt je deel van de omgeving en ervaart een gebied in volle teugen.

Samen weg

Ook is het fijn om samen weg te gaan met de motor. Je kan hiervoor opzoek gaan naar andere motorliefhebbers, of iemand achterop nemen. Het is in ieder geval veel gezelliger als je met z’n tweeën bent. Niet per se voor de rit zelf, want dan kan je natuurlijk niet echt kletsen. Maar vooral als je op een bestemming bent aangekomen. Als je op een leuke, gezellige, of mooie plek bent aangekomen vind ik het altijd het fijnst als ik dat kan delen. En je bezorgt iemand anders ook weer een leuke dag of paar dagen!

Wees voorbereid

Het is wel belangrijk om voorbereid op pad te gaan. Ik zie heel vaak mensen in korte broeken op de motor en daar ben ik het echt niet mee eens. Het is zo gevaarlijk als je valt! Zorg daarom voor goede motorkleding en een goede helm. Ook als je iemand achterop neemt is het belangrijk dat diegene goed beschermd is. Het kost misschien een paar centen, maar je hoeft zo’n pak maar een keer aan te schaffen en dan ben je voor altijd goed beschermd. Echt wel de moeite waard dus.

Verzekering

Tot slot is het belangrijk om, voor als er dan een keer iets gebeurd met jou of je motor, goed verzekerd te zijn. Je kan op internet heel makkelijk een motorverzekering vergelijken. Kijk dus even goed welke voor jou het beste uitkomt. Let niet alleen op hoe duur de verzekering is, maar ook op welke het beste past bij jouw motor en jouw plannen om op pad te gaan. Succes en vooral heel veel plezier!