diy sieraden

DIY: maak je eigen sieraden

Armbandjes, kettinkjes en oorbellen: je kunt er eindeloos mee blijven combineren. Leuke sieraden maken je outfit net even wat specialer en kunnen ook een persoonlijke touch geven aan je look. Je kunt je sieraden shoppen in de winkel of online, maar hoe leuk is het om zelf je eigen unieke ketting te maken? Nu weet je in ieder geval zeker dat niemand anders er mee rond zal lopen. In dit artikel lees je hoe je op verschillende manier je eigen sieraden kunt DIY’en.

Kralen

Loop eens naar binnen bij je lokale hobbyshop en laat je verrassen door het grote aanbod aan kralen. Kies een leuk kleurenpalet uit of ga juist voor allemaal verschillende kleuren en vormen. Rijg de kralen aan een koord en ta-dá: je hebt je eigen armbandje of ketting gemaakt. Zo simpel is het! Je kunt er ook voor kiezen om op zoek te gaan naar leuke bedels en hangers om deze vervolgens aan een koord te rijgen. Deze zomer zijn bijvoorbeeld sieraden met schelpjes helemaal hip. Deze kan je gemakkelijk zelf kopen om vervolgens aan een touw of ander koord te rijgen. Dit is een stuk voordeliger dan dat je zoiets in de winkel koopt!

Tip: de winkel Beadies in Amsterdam heeft een enorm groot aanbod aan kralen en bijbehorende koorden en sluitingen. Huidenstraat 6, Amsterdam

Giethars

Ooit gehoord van giethars? Dit is een vloeibaar soort hars dat gegoten kan worden in een mal of op een oppervlakte. Dit droogt transparant op en je kunt er dus van alles doorheen zien. Zo kun je bijvoorbeeld kralen en glitters in een mal gieten, maar ook kleurstof er doorheen doen zodat het hars een kleurtje krijgt. Hier kun je dus eindeloos mee experimenteren. Giethars bestaat uit twee componenten die samen gemengd moeten worden. Vervolgens moet het geheel zo’n drie tot vijf dagen uitharden voordat het klaar is om gebruikt te worden. Met giethars kun je heel veel kanten op.

Vlechten

Met een touw kun je alle kanten op. Er zijn online genoeg tutorial filmpjes te vinden om verschillende soorten vlechten te maken met touw. Zo kun je gemakkelijk een armbandje of enkelbandje vlechten. Er zijn eindeloos veel kleuren en structuren mogelijk om unieke combinaties te maken. Het is ook leuk om er kralen of bedeltjes doorheen te vlechten voor een unieke touch. Deze manier van sieraden maken is misschien wel de eenvoudigste van de drie besproken technieken in dit artikel.