Vacature verkeersregelaar

Een verhaal over een open vacature verkeersregelaar

Vandaag vertel ik een verhaal over mijn nicht en haar voorliefde voor verkeer die ze al vanaf kleins af aan heeft. Via een vacature verkeersregelaar maakte ze een enorme carrière switch en heeft ze haar droombaan gevonden! Veel leesplezier!

Mijn nicht en haar liefde voor verkeer

Al zolang ik me kan herinneren is mijn nicht geïnteresseerd in verkeer. We zijn allebei ongeveer dezelfde leeftijd, dus toen we klein waren speelden we al veel samen. Zo ver ik weet speelde mijn nicht altijd met auto’s. Wat mijn moeder later vertelde is dat ze altijd een verkeerssituatie aan het nabootsen was. Files, ongelukken, iets op de weg. Elke keer was er wat anders aan de hand, maar ook elke keer loste mijn nicht het met haar fantasie op. Toen ze ouder werd verdween het spelen met auto’s en was ze meer bezig met typische tienerdingen. Toen ze ging studeren ging ze als bijbaantje bij haar universiteit het verkeer regelen. Een paar spitsmomenten per week hielp zij iedereen om goed in te parkeren zonder dat er files ontstonden. Ook in de zomers op grote festivals en evenementen kluste ze bij als verkeersregelaar. In weer en wind stond ze dan het verkeer te regelen, puur omdat ze het erg leuk vindt om te doen.

Het gebrek aan verkeer regelen in haar volwassen leven

Na haar afstuderen verruilde ze de bijbaantjes voor een carrière als legaal-adviseur bij een groot bedrijf. Deze baan past hartstikke goed bij haar, en ze vond het zelf ook wel echt een leuke plek om te werken. Soms als ik haar sprak noemde ze nog wel haar voorliefde voor auto’s en regelen en dat ze dat best wel miste. Ze grapte altijd dat het enige verkeer waar ze nog wat mee te maken had de dagelijkse files waren waar ze in stond onderweg naar werk of naar huis. Ondanks dat gemis was ze hartstikke tevreden bij haar werkgever. Daarnaast had ze niet echt een idee waar je een carriere als professioneel verkeersregelaar kon volgen.Vaak zijn de klussen allemaal tijdelijk, en daar kon ze niet echt van leven. En om deze klussen naast werk te volgen was net weer te druk. Daarom had ze zich er maar bij neergelegd dat het regelen van verkeer tot haar verleden hoorde.

Haar droom kwam uit via een vacature voor verkeersregelaar

Een tijd geleden was ik zelf een beetje aan het rondkijken in vacaturebanken, toen ik opeens de vacature verkeersregelaar voorbij zag komen. Ik moest direct aan mijn nicht denken, maar ik kende ook haar struggles met de parttime functie van het werk. Toch klikte ik op de vacature, en tot mijn grote verrassing was deze vacature verkeersregelaar full-time. Er werd gezocht naar een verkeersleider die grote bouwprojecten kon assisteren wat betreft het vervoer van buitengewoon grote objecten. Zulke konvooien worden altijd van te voren in de puntjes gepland, en dit werk betreft de vacature verkeersregelaar. Ik belde direct mijn nicht, en ze vond het zo vet klinken! Ze heeft gesolliciteerd en is aangenomen! Dat is nog eens een carriere switch! Inmiddels werkt ze al een tijdje als verkeersregelaar en ze is gelukkiger dan ooit dankzij de vacature verkeersregelaar van Binck!