Laminaat

Laminaat is perfect om vloeren mee te leggen

Vloeren van laminaat zijn bijna niet kapot te krijgen. Bovendien is het een relatief voordelige optie. Vooral als je het vergelijkt met een houten vloer. En laminaat doet beslist niet onder voor een vloer van hout. Bovendien ben je veel flexibeler als je voor laminaat kiest. Het materiaal is harder geworden dan ooit en er zijn tal van stijlen om uit te kiezen.

Laminaat is niet van echt hout te onderscheiden

De techniek staat niet stil. En ook de laminaat vloeren zijn in de afgelopen periode behoorlijk doorontwikkeld. Dat wil onder andere zeggen dat ze ontzettend stevig zijn. Sommige houtsoorten kunnen daar beslist niet tegenop. Daar komt nog bij dat laminaat tegenwoordig niet meer van hout te onderscheiden is. Je moet wel een echte expert zijn om bij binnenlopen te constateren of een vloer van hout of van laminaat is.
Laminaat

Een vloer in elke stijl die je wilt

Je wilt graag dat je huis helemaal bij jou past. Dat betekent dus ook dat je jouw eigen stijl tot uiting kunt laten komen. Met veel materialen zal de keuzevrijheid beperkt zijn. Het is beschikbaar in slechts een aantal kleuren. Bij laminaat is dat absoluut niet het geval. Je kunt het in vrijwel elke kleur bestellen. Voor een vrolijk en zonnig huis kies je bijvoorbeeld voor een lichte kleur. Voor een industriële look wil je waarschijnlijk iets dat ruiger is en een wat donkerdere kleur. Er is van alles en nog wat mogelijk met laminaat. Je kunt bijvoorbeeld ook zelf een patroon of een reliëf uitkiezen. Een aantal daarvan zijn een kopie van een houtsoort. Maar er zijn ook moderne ontwerpen met een geheel eigen stijl.

Zelfs je laminaatvloer leggen

Een ander voordeel van laminaat is dat het ontzettend eenvoudig om te leggen. Je kunt de verschillende delen alleen maar aan elkaar te klikken. Als je een klein beetje handig bent dan kun je de vloer zelf leggen. Alles wat je moet doen is nauwkeurig opmeten en de planken op maat zagen. Vergeet ook niet om een ondervloer te leggen. Dat is om het geluid in je huis te dempen, en om te zorgen voor extra isolatie. En wanneer je een onderbuur hebt, dan zal die vast ook blij zijn wanneer jij een mooie ondervloer onder je laminaat legt.