bureaustoelen

Comfort op het kantoor

Het hebben van een kantoorbaan heeft niet de beste reputatie en dat terwijl een kantoorbaan zeker niet ongewoon is in de arbeidsmarkt van nu. Vaak wordt een kantoorbaan geassocieerd met veel zitten, naar een beeldscherm staren en saai werk. Als je zelf een kantoorbaan hebt of hebt gehad, dan weet je dat dit niet altijd zo hoeft te zijn. Werken op een kantoor kan heel interessant of leuk zijn. Veel verschillende factoren kunnen hieraan bijdragen. Een ding wat belangrijk kan zijn om een kantoorbaan net iets fijner of leuker te maken, is goede comfort. Er zijn verschillende manieren waarop dit bereikt kan worden.

Comfortabele bureaustoel

Comfortabele bureaustoelen die lekker zitten zijn onmisbaar voor op kantoor. Het maakt het zitten, wat sowieso al niet goed voor je is, veel fijner. Door een stoel te hebben die een goede houding ondersteunt, kan je beter werken en heb je na je werk minder last van lichamelijke klachten. Onthoud wel dat het belangrijk is om vaak tijdens je werk op te staan en een rondje te lopen. Het blijkt namelijk uit meerdere onderzoeken dat het langdurig zitten achter elkaar niet bevorderend is voor de gezondheid.

Goede koffie

Ja, dit is natuurlijk een heel belangrijk aspect van de comfort op kantoor. Je hebt dit misschien niet zelf in de hand, maar je zou suggesties kunnen doen naar je baas om goed te overwegen om goede koffie te hebben op het werk. Koffie kan heel bevorderend werken voor je productiviteit, maar drink het met mate. Als je dan toch die koffie wilt drinken, is het natuurlijk wel belangrijk dat het ook goed smaakt. Daarnaast lust niet iedereen zwarte koffie, dus meerdere opties en variatie kunnen erg goed in de smaak vallen.

Verstelbaar bureau

Zoals ik al eerder genoemd heb, is de hele dag zitten niet goed voor je. Vandaar dat het aan te raden is om te vragen naar een verstelbaar bureau. Hier kun je of achter staan of achter zitten in je comfortabele stoel. Staand werken kan juist ontspannend werken, omdat het minder lichamelijke klachten meebrengt. Uiteraard is de hele dag staan ook niet altijd lekker, dus als je je bureau dan naar wens kan verstellen, kan dit op je gewenste comfort worden aangepast.

Gezond en goed eten

Wat je eet, beïnvloedt hoe je je voelt en hoe goed je kan werken. Eten is de brandstof van je lichaam en bepaalt de hoeveelheid energie die je hebt. Het is fijn om goed en gezond te eten, zodat je de lichamelijke voordelen hiervan kan gebruiken. Of de lunch en tussendoortjes nou wel of niet door het bedrijf worden aangeboden, het is zeker aan te raden om er rekening mee te houden. Zelf kun je thuis ook gezond eten bereiden of gezonde snacks kopen. Zo bereik je de comfort die je nodig hebt en graag wilt hebben op het werk.