verslag schrijven studeren

De puntjes op de I voor jouw scriptie

Voor studenten in het hoger onderwijs zal het er toch een keertje van moeten komen. Je zult een scriptie moeten schrijven om jouw studie af te ronden. Natuurlijk is de inhoud van jouw scriptie ontelbare uren aan persoonlijk onderzoek waard. Je kunt het gevoel hebben dat het daar allemaal om draait, en dat is in zekere mate ook wel zo. Echter zijn er een aantal zeer belangrijke punten die jou onnodig duur kunnen komen te staan. Een onvoldoende voor een scriptie kost enorm veel tijd omdat er soms een jaar gewacht moet worden. Laat dus niets aan het toeval over en zorg ervoor dat alle losse eindjes aan elkaar geknoopt zijn.

Grammatica en structuur

Het zou zonde zijn om veel punten te verliezen op grammatica en spelfouten. Het zegt weinig over jouw onderzoekend vermogen, maar kan toch aantonen dat de academische werkwijze iets te wensen over laat. Ga dus zorgvuldig over alle geschreven tekst heen. Vaak is het lastig om je eigen product te checken, dus vraag aan een bekende of hij/zij er ook naar wilt kijken. Idealiter is deze persoon gewend aan het lezen van academische documenten. Mocht er niemand in jouw omgeving zijn die je kan assisteren? Er zijn professionele diensten die een nakijkservice scriptie aanbieden voor een redelijk tarief. Jouw scriptie of verslag wordt door één van hun taalkundigen nagekeken op spelling, grammatica, structuur, zinsopbouw en interpunctie. Daarnaast ontvang je feedback met tips en suggesties. Ga na bij jouw onderwijs instituut of er speciale vereisten zijn omtrent vormgeving en structuur

APA stijl

Je zal niet de eerste zijn die punten aftrek krijgt voor plagiaat, niet omdat je stiekem doet maar door de bronnen incorrect weer te geven. Misschien ben je vergeten paginanummers van literatuur toe te voegen, of is het verkeerde format gebruikt. Uitermate vervelend als je punten misloopt door zulke fouten. Ga na via APA guides of alles correct is opgemaakt. Het is vervelend werk maar nodig om de volle waardering voor jouw scriptie te krijgen. Ook hiervoor geldt dat er services zijn die een APA check uitvoeren, zoals 24editor. Ga uiteraard nog even na bij het onderwijs instituut waar je staat ingeschreven of er specifieke eisen aan jouw scriptie of verslag worden gesteld. Lever jouw onderzoek ruim op tijd in, eventueel in concept versie om feedback te krijgen. Dit kan uiteraard alleen in overleg met jouw scriptie begeleider, soms is het namelijk niet mogelijk om een concept versie in te leveren.