herenkleding

Herenkleding: zoek een mooi verhaal

Als auteur ben ik dol op verhalen. En ik ben helemaal dol op spullen waar een verhaal aan zit. Op de een of andere manier geeft een mooi verhaal meer cachet aan een artikel. Bij herenkleding denk je meteen niet meteen aan verhalen. Toch kun je in herenkleding ook prachtige verhalen ontdekken. Soms is dat echt even zoeken, vaak ligt het voor de hand. Neem bijvoorbeeld de beroemde ontwerpers van herenkleding. Het levensverhaal van deze ontwerpers is vaak boeiend. Want laten we eerlijk zijn, veel mensen lezen graag over andere mensen die succes hebben. Dat is inspirerend en vaak geeft het je energie om van je eigen producten ook een succes te maken. Omdat de ontwerpers vaak in de schijnwerpers staan, ken je die verhalen min of meer wel. Het is natuurlijk veel interessanter om te duiken in de levens van de gewone man.

Herenkleding: duik erin

Naast mijn werkzaamheden als auteur werk ik in de zorg. Een paar maanden geleden kwam ik bij een oudere man om hem te helpen met douchen en kleden. Hij vroeg me in zijn kast te kijken naar iets geschikts om aan te trekken. Deze man leefde alleen in een kast van een huis en zijn kledingkast had ongeveer het formaat van mijn badkamer. Toen ik de deur openschoof wist ik echt niet wat ik zag. Het leek wel of het hele levensverhaal van de man voor me uitgestald werd. Een versleten blauwe overall viel meteen op. Ik vergat een beetje waarom ik daar eigenlijk was en ik vroeg de man waar hij die overall voor gebruikt had. Hij vertelde dat hij in die overall in een fabriek was begonnen als manusje van alles. Hij had de overall altijd bewaard om niet te vergeten dat hij ergens onderaan begonnen was.

Trouwpak: een romantisch verleden

Zijn trouwpak hing ook nog steeds in de kast. Zijn vrouw was in meerdere opzichten het grote geluk in zijn leven, vertelde hij. Ze was de liefde van zijn leven, schonk hem drie prachtige kinderen en om zijn vele jaren met haar hing een gouden glans. Maar naast het geluk dat ze hem bracht, gaf ze hem ook een fortuin om mee te werken. Dankzij het kapitaal wat zijn vrouw, die sterk in hem geloofde, hem schonk, kon hij zijn droom van een eigen fabriek realiseren. Het werd een enorm succes. Nu werkten er mensen in overall voor hem. Ik hing aan de lippen van die man en realiseerde me nogmaals dat herenkleding met een verhaal toch een van de mooie dingen in het leven is.