Tijd om jouw huis te voorzien van kleur.

Op zijn tijd, is het wel eens fijn om een paar kleine aanpassingen te doen in huis. Dat houdt je ook fris natuurlijk en verveeld het allemaal niet zo snel. Al moet je huis je sowieso niet snel vervelen. Maar een muur schilderen kan iedereen, en is zo gedaan. Maar toch moet je wel met een paar dingen rekening houden. Want zo zorg je er voor dat de kleur goed blijft zitten en krijg je het beste resultaat. En dat wil je natuurlijk. Het moet wel in een keer goed gebeuren, want anders wordt je er ook niet heel vrolijk van.

De muren schilderen.

Soms is een kleur op de muren erg fijn, en fleurt gelijk je hele interieur op wanneer je de meubels neutraal wilt houden. En tegenwoordig heb je super veel keus aan kleur, en zit er altijd wel een kleur bij die jij wilt. Of zo dicht mogelijk bij de kleur komt die jij wilt. Zorg er wel voor wanneer je gaat schilderen, je de meubels goed verplaatst of ze goed afdekt. Zodat wanneer je per ongeluk spettert of knoeit er niets op de meubels komt. Zorg er ook voor dat je plastic of kranten op de vloer legt, dat er ook geen spetters op de vloer vallen. Anders is het ook zonde van de vloer. En dat natuurlijk de ruimte zo goed mogelijk stof vrij is. Zou zonde zijn als dit allemaal in de verf blijft hangen. Plak ook de plekken, randen en kozijnen goed af met tape. Zodat er niet ergens verf komt waar je niet wilt. Dat zou natuurlijk zonde zijn.

De meubels voorzien van een kleurtje.

Het kan ook zo zijn, dat je net een meubelstuk een andere kleur wilt geven. Of dat je een mooie klassieker van de kringloop hebt bemachtigd en je die een beetje wilt opknappen. Dan is het god om te weten dat je eerst het hout goed moet schuren, met bijvoorbeeld een schuurmachine, voordat je gaat schilderen. Anders pakt te verf niet en ben je eigenlijk voor niets aan het schilderen. Dat is ook zonde. Een goede schuurmachine is hierbij belangrijk. Kies er een van een goed merk zoals de Makita schuurmachine of de Festool schuurmachine. Ook hierbij is het belangrijk dat je wat op de ondergrond legt zodat het de spetters en druppels opvangt. Let er ook altijd op dat je niet ergens tegen aan gaat leunen met verf op je armen of handen, want anders verspreidt je alsnog de verf op plekken waar je geen verf wilt. Kijk ook altijd goed naar de onderkant van de schoenen, dat je niet op natte verf druppels hebt gestaan en die zo verspreidt door het gehele huis.