Interesse in schapenkaas?

Ben jij online aan het oriënteren naar schapenkaas? In dit artikel lees je alles over kaas. Deze kaassoort is zeer populair en gezond. Wanneer er mensen voor het eerst deze smaak proeven, staan ze versteld van de volle smaak van de kaas. Zo zijn er ook verschillende varianten van dit soort. Denk hierbij aan een milde of zoete variant. Een andere kaassoort die voor de eerste keer goed bij mensen vallen is de geitenkaas. Geitenkaas kopen kan je bij veel winkels, maar is ook tegenwoordig online verkrijgbaar voor goedkope prijzen.

Gezond

Het eten van schapenkaas heeft vele voordelen. Zo is het rijk aan vitamine A,B en C evenals het kopen van geitenkaas. De gunstige werking van de maag- en darmflora wordt ook nog eens bevorderd door de vitamine B13 die zich binnen de kaas bevindt. Mocht je overigens allergisch zijn voor koemelk dan is dit de ideale alternatief voor jou. Bovendien is de melk voornamelijk van hoge kwaliteit, wegens de strikt doorgevoerde hygiëne regeling.

Soorten kaas

Schapenkaas kent diverse soorten. Denk hierbij aan de Franse Roquefort, dit is een blauwschimmelkaas die bereid wordt van rauwe, volle schapenmelk. Om het rijp te laten worden van deze soort wordt er schimmel aan de rauwe melk toegevoegd. Dit wordt vervolgens opgewarmd, waardoor de schimmel zich verder uitbreid in de kaas. Nadat het gerijpt wordt na twee tot drie maanden krijgt het zijn kenmerkende uitstraling. Deze variant wordt dan ook logischerwijs in het Franse stad Roquefort geproduceerd. Tijdens het kopen van geitenkaas kan je ook deze variant tegenkomen, omdat het ook wel eens gemaakt wordt van geitenmelk

De Italiaanse Pecorino is een smaakvolle en harde kaas. Deze wordt in verschillende regio’s bereid van melk van schapen die grazen van het stugge gras op de Italiaanse heuvels. Pecorino is afgeleid van het Italiaanse woord voor schaap. De Pecorino wordt dan ook vaak in salades en gerechten gebruikt.

Verder heb je nog de Spaanse Manchego. Dit is een fruitige schapenkaas, die gemaakt wordt van de melk van de Manchego schaap. Deze schapen bevinden zich in de regio La Mancha (een Spaanse stad). Deze variant wordt vaak gebruikt als onderdeel van een tapasmenu. Wellicht heb jij het al eerder gegeten, zonder dat je het doorhad.

Alternatief

Een ander alternatief is geitenkaas. Dit is een gelijkwaardig product die kleinere vetzuurmoleculen bevat dan in koemelk. Daardoor is het lichter en verteerbaarder. Verder is het herkenbaar door zijn lichte kleur en zoetige, nootachtige smaak. Geitenkaas kopen is tegenwoordig via internet erg versimpeld. Bovendien is het vaak voordeliger dan bij de fysieke winkels.