Help, ik zit niet lekker in mijn vel!

We kennen het gevoel allemaal wel. Er is niet echt iets aan de hand. Je leven loopt op zich prima. Maar toch… Je voelt je gewoon niet helemaal oké. Je zit niet zo lekker in je vel. Slaapt misschien slecht, reageert kribbig. Je bent wel eens vrolijker geweest en echt gezellig kun je jezelf niet noemen. Behoorlijk vervelend, dit soort periodes, zeker als ze wat langer duren. Je bij de huisarts melden voor antidepressiva gaat je wat te ver, een depressie is een te groot woord voor wat je ervaart. Maar je wat lekkerder voelen, ja, dat zou wel fijn zijn.

Bijna iedereen zal je herkennen

Om te beginnen een schrale troost: je bent niet alleen. Bijna iedereen zal je gevoel herkennen en er wel eens mee te maken hebben gehad. Sterker nog; de kans is groot dat dit gevoel de meeste mensen wel meer dan eens is overkomen. Daar ga jij je nu niet meteen beter door voelen, maar weten dat je niet alleen bent, en dat het heel normaal is om niet iedere dag even vrolijk te zijn, dat kan er wel voor zorgen dat je je wat minder alleen voelt staan in je ellende.

Logisch is het ook wel. Mensen hebben nu eenmaal verschillende gemoedstoestanden, en zoals we het logisch vinden om blij en vrolijk te zijn, is het ook heel logisch om af en toe wat sikkeneuriger of negatiever te zijn. Dat hoort simpelweg bij het leven, bij het mens zijn.

Dat betekent natuurlijk niet dat je er niets aan hoeft te doen. Voel je je niet oké, dan is het altijd goed om te proberen daar iets aan te doen. Het leven is tenslotte een stuk leuker als je er ook echt van kan genieten!

Een beetje meer aandacht voor jezelf

Om je weer wat beter te gaan voelen, is vaak een beetje extra aandacht voor jezelf een mooi startpunt. Probeer iedere dag eens iets te doen met als enige achterliggende reden dat je er simpelweg zin in hebt. Dat ben je meer dan waard! Bouw verder zo hier en daar wat rust en ontspanning in, denk kortom wat meer aan jezelf.

Ook kun je proberen of bepaalde supplementen je kunnen helpen om weer beter in je vel te komen zitten. Hennepolie van Cibdol is bijvoorbeeld een olie uit de hennepplant, die vol zit met CBD. CBD is een stofje dat absoluut geen drug is, heel anders dan wat je misschien bij hennep zou verwachten. Het kan je juist heel goed helpen om je wat beter te gaan voelen, omdat het in weet te spelen op dat deel van je lichaam waarin veel processen worden gecoördineerd. Zowel bij mentale als bij lichamelijke klachten hebben veel mensen er daardoor al veel profijt van gehad. Wil je meer weten over CBD? Kijk dan eens hier: https://www.cibdol.com/cbd-encyclopedia/what-is-cbd. Wie weet geeft het jou net dat laatste zetje om je weer lekker in je vel te gaan voelen.