Je telefoon beschermen, hoe?

Je telefoon. Het is iets wat je elke dag met je meedraagt en vaak ook overal mee naartoe neemt. Toch is het iets wat erg fragiel is. Als je je telefoon laat vallen, kan het wel eens raak zijn. En helaas is dit ook vaak het geval. Je laat je telefoon vallen, houdt je adem in, pakt je telefoon op, en het is raak. Je hoopt dat de schade nog meevalt, maar asfalt of een harde vloer kan al veel doet met een kleine stoot. Daarom geven we je graag wat tips voor de bescherming van je telefoon, want niemand zit te wachten op een telefoon reparatie.

Screenprotector

Iets wat je nu meer zit dan niet op een telefoon, is een screenprotector. Dit is een extra glasplaatje wat je op je telefoon plakt. Als je meer kans wilt hebben op een langere levensduur van je beeldscherm, is een screenprotector een goede optie. Er verandert niets aan je toestel of je beeldscherm, alleen dat er een beschermlaagje over zit. Er zijn verschillende soorten screen protectors. Overal waar je een telefoon reparatie kan laten doen, kan je vragen naar een screenprotector. Het is maar wat je zelf prettig vindt. Je hebt glasplaten van gehard glas en plasticfolie. Deze bescherming kan ervoor zorgen dat je de krassen en de barsten niet in je telefoonscherm komen, maar in de beschermlaag.

Een hoesje

Wat altijd aangeraden wordt, is het aanschaffen van een hoesje. Dit wordt vaak aangeschaft op hetzelfde moment dat je een nieuwe telefoon aanschaft. Je hebt allerlei verschillende soorten hoesjes. Per hoesje zit er een verschil in kwaliteit. Zo heb je hardcases, bookcases, flipcases en flexibele cases. Iedereen heeft een voorkeur naar een ander hoesje. Laat je adviseren in een telefoon winkel waar je ook een telefoon reparatie kan laten doen. Zo kom je erachter welk hoesje goed bij jouw telefoon valt.

Verzekering

Ongeluk zit ik een klein hoekje. Het is dus ook niet mogelijk dat je je telefoon nooit kapot laat vallen. Daarom wordt een verzekering altijd aangeraden. Met een verzekering kost een telefoon reparatie geen bakken met geld en wordt er een groot deel vaak vergoed. Voor een verzekering betaal je uiteraard ook, maar de kosten van reparaties kunnen hoog oplopen. Ook als je erachter kopt na het aanschaffen van een nieuwe telefoon dat er een productiefout zit, is dit voor eigen rekening. Dit is niet het geval wanneer je een verzekering hebt.