Financial lease

Mijn vorige blog schreef ik over operational lease vandaag wil ik het hebben over financial lease. De afgelopen tijd ben ik helemaal in de wereld van het auto lease gedoken omdat ik zelf opzoek was naar een lease auto. Ik vond dit erg interessant en wilde graag met jullie deze informatie delen zodat ik jullie een einde op weg kan helpen. Maar wat is financial lease? En wat zijn de verschillen met andere leasevormen? Maar laten we met de eerste vraag beginnen.

 

 

Wat is financial lease?

Financial lease is een zakelijke manier van lease waarmee je een auto kunt aanschaffen voor je onderneming. Het gaat als volgt de bank financiert de aankoop van de auto maar jij als koper bent wel direct economisch eigenaar dan de gekochte auto. Een voordeel hiervan is dat je de auto niet in een keer hoeft te betalen maar er een betalingsregeling getroffen kan worden waardoor je de auto in termijnen afbetaald. Dit kan u ruimte geven om andere investeringen te doen voor u onderneming. Denk hierbij aan belangrijke investering voor bevordering van de groei van nu bedrijf. Ook kan financial lease bijdrage aan dat je een nieuwe en goedwerkende bedrijfsauto kan aanschaffen dit kan voor een onderneming ontzettend cruciaal zijn. Je kan deze vorm van lease zien als het kopen van een huis met een hypotheek.

 

De voordelen

Een belangrijk voordeel is dat het aanschaffen van een auto met behulp van financial lease wordt gezien door de fiscus als een investering in de onderneming . Hierdoor profiteer je als onderneming direct van allerlei fiscale voordelen denk hierbij aan afschrijving, investeringsaftrek en btw-teruggaven. Het is ook de enige leasevorm waarbij je profiteert van fiscale voordelen. Ook zijn er voordelen zoals onbeperkte kilometrage, behoud van schadevrije jaren en de keuze vrijheid in onder andere onderhoud en verzekering dit maakt financial lease voor u onderneming erg aantrekkelijk. Ook bepaald u zelf de looptijd van het contract en de hoogte van de maandtermijn, dit zorgt dat het voor u flexibel blijft en u niet het gevoel krijgt aan een wurgcontract vast te zitten. Ook goed om te weten is dat je boetevrij aflost zonder hercalculaties zodat u later niet voor niet gewenste verrassingen komt te staan dat is wel zo fijn. En aan het einde van het contract als u de auto volledig heeft afbetaald is de auto in eigendom van de ondernemer.  Ik hoop hiermee je genoeg te hebben geïnformeerd en zie je graag volgende week terug!