Op safari in Zuid-Afrika

Wanneer men zegt dat er een rondreis Zuid-Afrika op de planning staat, wil ik altijd meteen weten of ze ook een safari tour gepland hebben staan. Anders is je reis naar Zuid-Afrika niet compleet naar mijn idee. Nergens ter wereld kan je met één tour zoveel wilde en indrukwekkende beesten achter elkaar zien. Er werd ooit gezegd dat Zuid-Afrika de plek is waar het leven begin, en bruisen van het leven doet het nog steeds. Daarnaast, iedereen wil toch een keer de ‘Big Five’ gezien hebben. In deze blog vertel ik je over vier Safariparken in Zuid-Afrika, lees je mee?

Het beste van het beste in Serengeti National Park

Serengeti moet genoemd worden omdat het vooral bekend staat vanwege de migratie \ die hier ieder jaar plaats vindt. Jaar na jaar trekken duizenden dieren over het land om van Tanzania naar Kenia te komen of andersom. Hierbij steken ze ook de rivier over. Zoveel dieren betekent een hoop actie. Waar gras en water is, zijn graseters te vinden en waar graseters te vinden zijn, zijn roofdieren te vinden.

Alles is te zien in Kruger Park

Naast het Serengeti park is Kruger park één van de bekendste. Hier kan je zeker de ‘Big Five’ spotten. Er leven namelijk wel meer dan 850 verschillende soorten dieren. Daarmee heeft Kruger Park de meeste diersoorten dan welk ander park ook in heel Afrika! Er zijn een hoop organisaties die tours verzorgen. Doe hier goed onderzoek naar en kies een organisatie die verantwoord met de dieren omgaat. Zij moeten immers geen last van jou ondervinden.

Het pareltje Maasai Mara National Reserve

Het reservaat Maasai Mara grenst aan het Serengeti park en bestaat voornamelijk uit gras en zandvlaktes. Twee belangrijke rivieren lopen door dit park heen. Dit zijn de Talek en de beroemde Mara. Deze rivieren trekken een hoop dieren aan. Je zal hier tijdens een safari dan ook vast wel een krokodilletje of twee spotten. Spannend!

Een safari in de stad Kaapstad

Kaapstad is enorm en er is dan ook veel te beleven. Wanneer je geen budget hebt voor een paar tours kan je je hier ook prima vermaken. Overdag is er genoeg te zien en te doen en ook s’ nachts bruist het er van het leven. Als er wel budget is, maar niet genoeg om dagen de bush in te gaan dan kan je er ook voor kiezen om een dagtour te doen in één van de parken buiten Kaapstad. Deze liggen namelijk maar op een paar uur rijden en zijn dus prima om van de natuur te proeven.