3 manieren waarop een zakelijke lening jouw onderneming verder kan laten groeien

Groei is iets wat veel ondernemers nastreven. Logisch, want de omzet wordt groter als jouw bedrijf groeit. Helaas komt groei de meeste bedrijven niet aanwaaien. Toch betekent dit niet dat jij jouw onderneming niet kunt laten groeien. Als je regelmatig in jouw bedrijf investeert, groei je mogelijk ook. Beschik je niet over de financiële middelen om te investeren? Kies dan voor een zakelijke lening. Deze financieringsvorm kan jou namelijk helpen om jouw onderneming te laten groeien. Helaas ziet lang niet iedere ondernemer dit in. Daarom zetten wij hier 3 manieren op een rijtje waarop een zakelijke lening jouw onderneming verder kan laten groeien.

1. Nieuwe vestiging openen

Verkoop je spullen in een fysieke winkel? Of lever je jouw producten inmiddels in verschillende delen van het land? Dan kun je overwegen om een nieuwe vestiging te openen. Als er veel vraag is naar jouw producten, zorgt een extra vestiging er ongetwijfeld voor dat jouw bedrijf groeit. Probleem is alleen dat het openen van een nieuwe vestiging behoorlijk wat voeten in de aarde. Je moet namelijk een nieuwe pand aankopen en dat is niet goedkoop. Wanneer je niet over voldoende financiële middelen beschikt, schuif je de investering mogelijk op de lange baan. Zonde, want met een zakelijke lening kun je zeer waarschijnlijk toch een nieuwe vestiging openen.

2. Huidige vestiging uitbreiden

Als je vooral aan de weg timmert in de regio, is het openen van een extra vestiging voor jou mogelijk niet interessant. Dit betekent niet dat een zakelijke lening jouw onderneming niet kan helpen groeien. Je kunt het geleende geld immers ook gebruiken om jouw huidige vestiging uit te breiden. Denk bijvoorbeeld aan een extra bedrijfshal of een nieuw magazijn. Op deze manier zorg je ervoor dat je meer spullen kunt produceren en/of op kunt slaan. Dit heeft over het algemeen groei tot gevolg.

Om jouw huidige vestiging uit te kunnen breiden, moet hier wel een mogelijkheid voor zijn. Als dit niet het geval is, kun je overwegen te verhuizen. Waarschijnlijk koop je dan een groter pand aan. De kans is groot dat dit pand (aanzienlijk) meer kost dan de verkoop van jouw huidige bedrijfspand oplevert. Je kunt het gat dat hierdoor ontstaat eventueel dichten met een bedrijfslening. Wanneer zo’n lening voor de aankoop van een bedrijfspand gebruikt wordt, noemen we het ook wel een bedrijfshypotheek.

3. Investeren in (extra) bedrijfsmiddelen

Het is niet altijd nodig om een bedrijfspand te kopen of uit te breiden om te groeien. Nee, want je kunt namelijk ook extra bedrijfsmiddelen aanschaffen. Denk hierbij aan machines en/of voertuigen. Als je extra bedrijfsmiddelen koopt, komt dit jouw productieproces ten goede. Zo kun je bijvoorbeeld meer werk verzetten dan voorheen. Doordat er meer geproduceerd wordt, vergroot je de afzet van jouw bedrijf. Omdat machines en voertuigen niet goedkoop zijn, kun je een zakelijke lening aanvragen om de aankoop te financieren.

Zakelijke lening of zakelijk krediet?

Zoals je hierboven kon lezen, is een zakelijke lening vooral geschikt voor langlopende investeringen. Zoek je een financieringsvorm voor de korte termijn? Dan is bedrijfskrediet waarschijnlijk meer geschikt. Bedrijfskrediet gebruik je onder meer om een tijdelijk tekort aan liquide middelen op te lossen. In tegenstelling tot bij een zakelijke lening krijg je bij zakelijk krediet geen geld op jouw rekening gestort. Een geldverstrekker zet het namelijk voor jou klaar en je bepaalt zelf wanneer je geld opneemt. Je lost maandelijks een deel af en er wordt alleen rente berekend over geld dat je opneemt.