Vergelijk prijzen

Goede tips voor voordelig shoppen

Nederland komt weer terug van vakantie. En vaak betekenen de vakantieweken, veel geld uitgeven. En dit moet natuurlijk kunnen. Een vakantie is tenslotte een manier om even lekker te ontspannen en jezelf te verwennen. Ik zou ook zeker liegen als ik zou zeggen dat ik mezelf niet goed verwend heb tijdens deze vakantieweken. Maar als je dan weer eenmaal terug komt en even de rekening checkt, is dat toch wel een steek in je hart. Dus had ik besloten, het wordt tijd om op de kleintjes te letten. En iets wat voor mij bleek heel veel geld te besparen, was voordeliger shoppen. Gewoon met de normale boodschappen kan je echt heel veel geld besparen. En ik dacht, ik kan nooit de enige zijn met deze problemen. Dus hierbij even kort hoe je goed voordelig kan shoppen.

Het hoeft niet altijd het duurste merk te zijn

Iets waar ik mezelf op betrapte toen ik er eenmaal op ging letten, is dat ik eigenlijk altijd de grote naam merken kocht. Waarom is dat, dacht ik bij mezelf, zoveel verschil kan er niet in zitten. En dit blijkt inderdaad te kloppen. Er zijn ontzettend veel prima B merken, die eigenlijk lastig te onderscheiden zijn met de veelal gekochte A merken. En je bespaart er echt heel veel geld mee! Natuurlijk zijn er wel een paar producten waar duidelijk verschil in is. Deze haal ik dan ook nog steeds van mijn oude vertrouwde merk. Maar als je al de helft van de boodschappen bij goedkopere merken koopt bespaar je veel geld! 

Let goed op waar je het koopt

Dit vind ik toch ook wel een erg belangrijke tip. Iedereen is natuurlijk bewust van het feit dat er meerdere supermarkten zijn. En iedereen heeft ook eigenlijk een vaste supermarkt waar ze altijd naartoe zullen gaan. Maar toch is er iets wat de meeste mensen niet beseffen. Dat tussen deze supermarkten af en toe een flink prijsverschil zit. En dan heb ik het over precies dezelfde producten. Dus, vergelijk prijzen! Je zal verbaast staan hoeveel je hier nog op kan besparen. Sommige supermarkten, zoals de jumbo, hebben ook een laagste prijsgarantie. Dus als jij een product ergens kan vinden voor een lagere prijs is dat heel goed. Dan kan je hiermee naar de desbetreffende supermarkt gaan en het voor deze prijs plus korting krijgen. Als je al deze kleine dingetjes combineert zal je verbaast zijn hoeveel je kan besparen. Zo heb je toch nog genoeg geld om volgend jaar weer op vakantie te gaan!