Van huis naar huis

De meeste mensen wisselen minstens één keer in hun leven van huis. Al is het alleen maar om op jezelf te gaan. Anderen hebben het verhuizen tot een ware sport verheven. En een sport is het zeker. Je hebt een tactiek nodig, een plan van aanpak. En als je alles zelf doet, kan een goede conditie ook geen kwaad. In deze blog vertel ik je hoe je de wissel van huis naar huis het beste aan kan pakken. Misschien zit er nog iets tussen waar je zelf nog helemaal niet aan gedacht had.

Verbouwen of verhuizen

Allereerst is het goed om je opties op een rijtje te hebben. Zo is het niet gek om te bedenken waarom je wil verhuizen. Als het enkel is omdat je dit plekje zat bent maar het huis en de buurt zijn op zich fijn, kan je ook nog overwegen om te verbouwen. Je hoeft dan niets in te leveren en pimpt het huis een beetje naar de wensen die je nu hebt. Maar als dat niet genoeg is of als je anderen redenen hebt tot verhuizen, kan je er niet om heen. Het is tijd voor een ander stekkie.

Plan van aanpak

Of je nu gaat verbouwen of verhuizen, een plan van aanpak is vereist. Wanneer je op huizenjacht is het heel belangrijk om alles voor jezelf duidelijk te hebben. Wat heeft een huis nodig? Hoeveel mag het kosten? En als je dan eenmaal een huis gevonden hebt, gaat het ‘echte’ werk pas beginnen. Ga je al je dierbare spullen zelf over sjouwen of huur je hulp in? Bedenk dit van tevoren en neem het mee in de kostenberekening. Bestel ook de verhuisdozen op tijd en zorg dat je noppenfolie hebt zodat als beschermd is tegen beschadiging.

Goede voorbereiding is het halve werk

Je weet immers wat ze zeggen; een goede voorbereiding is de helft van het werk. Op de website van Luchtkussengigant hebben ze verschillende materialen zoals de eerdergenoemde noppenfolie die je kan gebruiken om je spullen zo veilig mogelijk over te brengen. Daarnaast kan je, door spullen in dit materiaal te verpakken, het ook versturen. En dat is zeker aan te raden wanneer je ver van je nieuwe stulpje afwoont, misschien steek je wel grenzen over. Bij de Luchtkussengigant rekenen ze geen verzendkosten en ook geen orderkosten. Dus die kan je meteen uit het plan strepen, dat scheelt weer een beetje. Laat die verhuizing maar komen!