webcam cover macbook

Veilig online met een MacBook

Apple MacBooks zijn prachtige laptops. Ik gebruik ze al jaren en ben er nog altijd enthousiast over. Om de zoveel jaar koop ik een nieuwe versie. Als grafisch vormgever maak ik dankbaar gebruik van alle functionaliteiten die op een MacBook zitten. Ik kan er heel goed foto’s op bewerken en op ontwerpen. Wat mij betreft is een MacBook dé laptop voor creatieve ondernemers. Onlangs kocht ik weer een nieuwe laptop en bestelde ik op aanraden van een collega ook een webcam cover. Een webcam cover is een schuifje waarmee je de lens van je webcam afschermt zodat niemand jou kan filmen via je eigen webcam. Dat klinkt misschien vreemd, maar er zijn echt mensen die zonder dat ze het wisten gefilmd werden via hun eigen webcam. Als dat gebeurt heeft iemand zonder jouw toestemming jouw computer overgenomen en heeft hij of zij de webcam aangezet. In het ergste geval word je gefilmd terwijl je je aan het omkleden bent. Met dat soort beelden proberen hackers je te chanteren en uiteindelijk geld te verdienen. Een webcam cover kost maar een paar euro en is zo geplaatst, dus leek het me de moeite waard mezelf op die manier te beschermen. Je kunt op die manier gewoon veilig het internet op met je MacBook.

Hoe kom je aan een webcam cover?

Een webcam cover kun je heel eenvoudig bestellen via het internet. Je zoekt gewoon op ‘webcam cover macbook’. Er zijn verschillende webwinkels die dit soort handige gadgets verkopen. Om de kosten hoef je het ook niet te laten. Een webcam cover voor een MacBook kost zo weinig dat ik me niet voor kan stellen dat je er daarom niet voor zou kiezen. Als je voor een paar euro kunt voorkomen dat iemand je filmt zou ik dat zeker doen. Nu ben ik de enige die gebruik maakt van mijn laptop, maar als ik kinderen had die spelletjes zouden doen op mijn laptop zou ik er zeker weten voor kiezen.

Cover installeren

Een webcam cover is zo geïnstalleerd. Je plakt de cover heel simpel over je webcam heen. Het schuifje kun je openen en sluiten wanneer je maar wilt. Met een webcam cover is je webcam dus nog gewoon te gebruiken. Handig, want af en toe heb ik een videogesprek met een klant waarbij ik mijn webcam zeker nodig heb. Daarnaast kan ik mijn laptop gewoon nog sluiten zoals het hoort. De cover is heel dun, dus ik merk niets van dat schuifje. Echt een aanrader, wat mij betreft.