Online Therapie

Volg therapie ook online!

Als je last hebt van bepaalde gewoontes, je wilt van roken afkomen of je hebt gewoon behoefte aan een luisterend oor, dan is therapie een goede oplossing. Tegenwoordig hebben we het helaas allemaal heel druk met onze fulltime banen, kinderen, hobby’s, verjaardagen en oh, Kerst komt er ook weer aan. Om iedere dinsdagmiddag vrij te nemen van je werk om naar therapie te gaan, daar rust nog een soort taboe op. Moeten volhouden, volharden, kiezen op elkaar zetten en doen alsof er niks aan de hand is. Dat is jammer. Mentale problematiek kan net zo zwaar, zo niet zwaarder zijn dan lichamelijke klachten. Daar is nu wel een handige oplossing op gevonden, die ook nog eens goed mee gaat met de tijdsgeest: Online Therapie. 

Deze vorm van therapie is handig omdat het een echte vorm van therapie betreft, namelijk Cognitieve Gedragstherapie, samen met een  Motiverende Gesprekstechnieken methode. Deze kan je zelf volgen wanneer je maar wilt, het enige dat je ervoor nodig hebt is internet. Je hoeft dus niet je huis of werk te verlaten, er is geen sprake van reistijd en het is snel bij de hand.
In een tijd waar er heel veel wordt gedigitaliseerd, is dit een uitkomst. Het contact tussen heel veel instanties verloopt al digitaal, dus waarom zou online therapie daar niet één van kunnen zijn?

Deze specifieke therapie is geschikt voor mensen die leiden aan een lichte verslaving, denk hierbij aan alcoholgebruik, roken, of ander verslavende middelen. Je kunt hier terecht zonder een tussenkomende afspraak bij een instantie, en dit allemaal vanuit een eigen vertrouwde omgeving. Wat goed is om te weten, is dat je echt gesprekken voert met een getrainde en geschoolde professional middels een videochat gesprek. Het is dus geen chat waarbij je niet zeker weet wie je spreekt, en je hoeft ook niet perse dingen te typen of op te schrijven die niet nodig zijn. Het is een gesprek op maat waarbij alle afstanden mogelijk zijn, het internet is immers supersnel overal.

Nog niet overtuigd? Geen paniek. Je kunt zelf heel relaxed een kijkje op de website nemen. Dat is het mooie eraan; het is openbaar, op je eigen gemak, in je eigen tijd en vanuit je eigen computer, laptop of telefoon. Het is opgezet voor jou, om jou verder te helpen.