Hoe ruim je je slaapkamer in een half uur op?

We zijn ons allemaal bewust dat we eens in de paar weken ons huis of appartement goed moeten opruimen. Dit is natuurlijk helemaal noodzakelijk als we weten dat we bezoek krijgen. Op dit moment komen de feestdagen eraan, Sinterklaas, Kerstmis en oud en nieuw. Als we gasten ontvangen dan is het natuurlijk logisch dat we onze woonkamer en keuken goed schoonmaken. Maar een kamer die vaak minder aandacht krijgt is de slaapkamer. Desondanks is het zeer belangrijk om regelmatig de slaapkamer zowel op te ruimen als schoon te maken.

 

De voordelen van een schone slaapkamer

Alhoewel we misschien niet de meeste wakkere uren van de dag doorbrengen in de slaapkamer brengen we wel degelijk vele uren per dag in de slaapkamer slapend door. En goede slaap is ontzettend belangrijk. Een schone opgeruimde slaapkamer zorgt voor een goed en productief begin van de dag. Een schone slaapkamer en een schoon bed is dan ook ontzettend belangrijk. Een fijn opgemaakt schoon bed is goed voor de huid en de luchtwegen.

 

Hoe je snel je slaapkamer schoonmaakt en opruimt

Wanneer je voor het eerst gaat samenwonen is het natuurlijk heel erg fijn als je allebei graag een nette en schone slaapkamer hebt. Als je een boxspring 180×200 hebt is het gemakkelijk om deze dagelijks op te maken en netjes te hebben. Dit geeft de slaapkamer al meteen een netter aanzicht. Tegelijkertijd is het verstandig om dagelijks een klein beetje op te ruimen en dingen schoon te maken. Zo kun je bijvoorbeeld er altijd voor zorgen dat je dagelijks je bed opmaakt, je kleren netjes wegstopt en zelfs de nachtkastjes even afneemt

 

Desondanks kan ook een slaapkamer uiteindelijk een tijd vergeten worden en een rommel zijn. Daarom bespreken we ook wat tips als het tijd is voor een grote schoonmaak en hoe je dit nog steeds in 30 minuten kan doen. Pak eerst een vuilniszak en gooi alle rommel die weggegooid kan worden er snel in. Dit is natuurlijk voor mensen die soms in de slaapkamer eten heel erg handig.

 

Maak daarna eerst je bed op. Zoals ik al zei is een fijn opgemaakt bed al een hele stap vooruit maar daarnaast is het ook een goede plek om andere dingen neer te leggen terwijl je kasten schoonmaakt bijvoorbeeld. Daarna ga je verder met het afnemen van andere oppervlakken zoals het raamkozijn en ten slotte is het tijd om de vloer te stofzuigen. En dan ben je er eigenlijk al.