Zo maak je voordelig gebruik van een auto!

Een auto is het meest gebruikte vervoersmiddel in Nederland. Zo wordt de auto gebruikt om op het werk te komen, maar ook voor het doen van de boodschappen en weekendje weg. Als je momenteel nog geen auto voor de deur hebt staan, dan is het begrijpelijk dat je graag wilt weten wat je opties precies zijn. Zo kun je een auto huren, leasen en kopen. 

 

Een auto huren is het meest voordelig

Als je liever geen hoge vaste lasten wilt, dan kun je er het beste voor kiezen om een auto te huren. Waar het voorheen erg veel tijd kostte om een auto te huren, hoef je in grote steden alleen naar de dichtstbijzijnde huurauto toe te lopen. Op die manier maakt Greenwheels het voor iedereen mogelijk om gebruik te maken van een auto. Een auto huren Utrecht is daardoor snel geregeld en ook erg voordelig. Je hoeft namelijk alleen te betalen voor de tijd dat je gebruik maakt van de auto. Hierbij dien je een bedrag per kilometer en minuut te betalen. Daarnaast wordt er een kleine maandelijkse bijdrage gevraagd. 

Indien een auto huren in de buurt jou ook een prettige optie lijkt, dan kun je eenvoudig via je telefoon een account aanmaken. Allereerst zul je de app moeten installeren en vervolgens kun je een account aanmaken. Hetgeen wat je hiervoor nodig hebt, is een geldig rijbewijs. Daarnaast is het ook belangrijk dat je de borg kunt betalen. Zo dien je voordat je gebruik kunt maken van een auto, eerst een paar honderd euro aan borg te betalen. Mocht je iets kapot maken, dan wordt het schadebedrag op je borg in gehouden.

 

Een auto kopen, wat zijn je opties?

Als je in plaats van een auto huren graag een auto wilt kopen, dan heb je verschillende opties. Zo zou je bijvoorbeeld een nieuw model kunnen kopen. Hierbij heb je meestal de optie om het bedrag in een keer te betalen en het betalen in delen. Indien je graag maandelijks een bedrag wilt aflossen, dan dien je op zoek te gaan naar een financial lease contract. Mocht je niet per se in de nieuwste auto willen rijden, dan kun je ook kijken voor een tweedehands model. Het grootste voordeel daarvan is dat je een stuk voordeliger uit bent. Mocht je het volledige bedrag niet op de rekening hebben staan, dan is het bij een tweedehands auto tegenwoordig vaak ook mogelijk om de auto in termijnen te betalen.