Werkkamer

Dé benodigdheden voor een goede werkkamer

Een goede werkkamer is tegenwoordig eigenlijk onmisbaar. Thuiswerken wordt steeds populairder. Niet alleen omdat de werknemers het zo leuk vinden, maar ook omdat werkgevers het aanmoedigen zodat er extra werk gedaan wordt. Of dit een goede ontwikkeling is valt zeker te betwisten. Naar mijn idee levert het gewoon alleen maar extra stress en werkdruk op. Maar voor ieder zo’n zijn ding uiteraard. Als mensen het prettig of efficient vinden om thuis te werken, wie ben ik dan om in de weg te staan. Precies hierom heb ik ook besloten om toch mijn steentje bij te dragen. Dus hierbij een klein lijstje met wat echt handig is om te hebben in een werkkamer in huis.

De basisspullen

Dit gaat allemaal heel logisch klinken, maar het zijn dingen ik persoonlijk erg vaak vergeet. De kleine spullen die je eigenlijk in elk kantoor kan vinden, maar om de een of andere reden altijd verdwijnen in je eigen huis. Bijvoorbeeld nietmachines, perforators, plakband, typex enzovoort. Ook goede pennen zijn belangrijk, zodat je hand niet gaat verkrampen mocht je veel moeten schrijven. Hier ben ik zelf vaak de fout mee in gegaan. Ik had een baan waar veel geschreven moest worden, en ging er altijd van uit dat alle pennen hetzelfde waren. Maar er blijkt echt een wereld van verschil in te zitten. Ook genoeg mapjes om dingen netjes in te ordenen is heel belangrijk. Zo bewaar je goed de orde in het kantoor, en wordt het geen chaos om je heen en hiermee ook in je hoofd.

De grote belangrijke dingen

De kleine dingen zijn allemaal heel leuk en aardig, maar ook de grotere voorwerpen zijn nodig. Wat voor mij ontzettend belangrijk is, is een fatsoenlijke bureaustoel. Onmisbaar in een kantoor, en heel belangrijk voor het houden van een goede vorm tijdens het werken. Ik kreeg altijd ontzettend veel rugpijn na een paar uur aan het werk geweest te zijn. Het kopen van een goede bureaustoel heeft me echt ontzettend geholpen hierbij. Ook een snelle computer is ontzettend handig om te hebben. Zo kan je werk nog sneller afronden, en zo ook weer meer vrije tijd hebben natuurlijk. Of nog wat extra werk doen, kan allemaal. En last but not least, een printer die het ook goed doet. Af en toe zijn er nou eenmaal belangrijke papieren die uitgeprint moeten worden. En dan komt een printer wel heel erg van pas. Verder gaat het eigenlijk vooral om persoonlijke voorkeur, en daar kan ik helaas niet bij helpen!