Ontdek ieder vegan restaurant op RestauPlant!

Ben je vegan en vind je het lastig dat er voor jou nooit wat lekkers te eten is wanneer je met niet-vegans uit eten gaat? Dan is het tijd om het heft in eigen handen te nemen en eens zelf met een voorstel te komen. Je gaat dan, heel gemakkelijk, naar de site van RestauPlant, vult de stad in waar je uit eten wilt en voor je het weet heb je een vegan restaurant gevonden. Een vegan restaurant is echt iets anders dan een regulier restaurant waar ook vegan of vegetarisch wordt gekookt. Dat zul je wel merken. In een regulier restaurant doen ze heus hun best voor je, maar het is toch vaak meer van hetzelfde. In een vegan restaurant, waar dus totaal geen dierlijke producten worden gebruikt, gaan ze heel anders om met eten.

Wat is er dan precies anders aan eten in een vegan restaurant?

Om te beginnen is het vegan. Er wordt dus geen vlees, vis of zelfs maar een ei gebruikt. Je zou denken dat dat voor een chefkok helemaal niet leuk is. Maar eigenlijk zorgt het maken van vegan recepten voor een grotere creativiteit. Een chefkok in een vegan restaurant moet continu rekening houden met het feit dat zelfs boter en honing niet gebruikt mogen worden. Er moeten dus andere, minder voor de hand liggende, oplossingen gevonden worden.

Smaak is belangrijk!

Waar je ook uit eten gaat, in een vegetarisch restaurant, in een vegan restaurant of in een regulier restaurant, het gaat allemaal om de smaak van het eten. Je kunt nog zo gezellig zitten, maar als het eten niet goed is, dan kom je er niet terug. En dus is het heel handig dat op de site van RestauPlant ruimte is voor beoordelingen. Je leest direct wat andere bezoekers hebben ervaren tijdens hun bezoek aan een bepaald restaurant. Je kunt, na je bezoek, ook zelf een beoordeling achterlaten. Daar help je dan anderen weer mee.

In welke steden zijn vegan restaurants te vinden?

Op RestauPlant.nl gaat het over de volgende steden: Amsterdam, Delft, Den Haag, Groningen, Nijmegen, Rotterdam en Utrecht. Maar dat wil niet zeggen dat er verder geen vegan restaurants te vinden zijn in Nederland. Sterker nog: vegan restaurants maken een enorme opmars in Nederland! Help je mede-vegans wanneer jij een vegan restaurant bij jou in de buurt ontdekt, door dit restaurant aan te melden op de site. Alleen op deze manier wordt de site steeds completer en worden vegan restaurarants steeds bekender.