Een afvalcontainer huren

Afval, groot of klein ligt het minst in de weg wanneer het zo snel mogelijk wordt opgeruimd. Daarom is het van belang om bij uw bedrijf, hoe groot of klein het ook is een container te hebben voor het afval dat wordt geproduceerd. Dit afval kan verschillende vormen en maten aannemen. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat er net in het kader van corona maatregelen aanpassingen zijn gemaakt aan het kantoor waar u werkzaam bent. de tafels zijn uit elkaar geschoven en er zijn schermen opgehangen. Misschien is er zelfs wel een tussenwandje gesloopt. Dit soort aanpassingen produceren afval. Ook kan het zijn dat u een eigen bakkerij heeft. Het bakken van mooie broden produceert ook een mate van afval. Omdat het geproduceerde afval zo veel kan verschillen zijn er ook veel verschillende soorten afval containers bedacht. De locatie en positie van uw bedrijf kan ook nog van invloed zijn wat voor soort afval container u nodig heeft. Uw kleine bakker in de hoofstraat kan waarschijnlijk een minder grote container kwijt dan het grote kantoor ver weg van de drukte. In deze blog worden deze verschillende soorten containers behandeld.

Soorten containers

Als eerst behandelen we een container bedrijfsafval van 240 liter tot 1700 liter. In dit soort containers mag bedrijfsafval, vergelijkbaar met huishoudelijk afval afkomstig van kantoren, winkels en diensten. Dit soort afval is niet recyclebaar. Ook kunt u kiezen voor een stalen container. Deze gaan van 770 liter tot en met 2500 liter in inhoud. Deze stalen bedrijf containers hebben dezelfde voorwaardes voor het afval als de bovengenoemd container. Ook kunt u kiezen voor semi ondergrondse containers. Deze zijn doorgaans 5m3 en kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt bij campings. Mocht u echt een ander soort afval hebben, dan is een perscontainer misschien iets voor u. Deze drukt het afval samen en maakt het tot een veel kleiner formaat. Als laatste benoemen we een evenementen container.  Dit is één van de grootste varianten. Deze wordt, zoals de naam al zegt, gebruikt bij evenementen waar vaak veel afval wordt geproduceerd.

Legen

Om uw snelle bedrijfsvoering door te kunnen zetten is het belangrijk dat het afval tijdelijk wordt geleegd en/of opgehaald. Deze frequentie kunt u bij bijvoorbeeld een rolcontainer huren zelf kiezen. Op deze manier kunt u de frequentie naar eigen weten het beste op uw bedrijfsvoering aan laten sluiten. Wanneer u niet zeker weten welke ophaal frequentie en afvalbak bij u past is het verstandig om hier informatie over te verkrijgen.