Dagje uit in Haarlem

Dagje uit in Haarlem

Heb jij een dagje vrij en wil je iets leuks doen zoals een stad bezoeken? Ga eens een dagje naar Haarlem! Haarlem is de hoofdstad van Noord-Holland en biedt genoeg activiteiten om je een dagje goed te kunnen vermaken. In deze blog delen we een paar van die leuke bezigheden met jou zodat je wat inspiratie op kunt doen. 

 

De Grote Markt 

In het hart van de historische stad Haarlem, naast de Grote Kerk, vind je de Grote Markt. Het hele jaar door worden hier festivals, concerten en markten gehouden. Ben je een echte markt liefhebber? Kom dan langs op zaterdag en maandag. Ook is er op dit plein genoeg horeca te vinden waar je even lekker kunt gaan zitten om te lunchen, dineren of gewoon een koffietje te doen. 

 

Frans Hals Museum

Ben jij een echte kunstliefhebber? De prachtige kunststukken van de Haarlemse meester schilder Frans Hals zijn te bewonderen in het Frans Hals museum. het museum ligt op 600 meter afstand van de Grote Markt. Dit is dus super goed te combineren. 

 

Speciaal bier drinken en tour door de brouwerij 

Ook kent Haarlem vele microbrouwerijen. Hier wordt het razend populaire speciaalbier gebrouwen. Ben jij benieuwd hoe dit in zijn werk gaat en zou je graag wel eens het aller verste bier willen proeven dat er is? Dan hebben wij nog wel een sterke aanbeveling voor een brouwerij Haarlem die je echt eens moet proberen: Uiltje Craft Beer. Hier vind je namelijk veel hoppige biertjes met de meest heerlijke en spannende smaken. Naast de kwaliteit van het bier staat de verpakking ook vol met komische striptekeningen. Alleen daarom zou jij al een biertje van dit merk willen bemachtigen. 

 

Shoppen 

Wat natuurlijk ook echt wel een beetje hoort bij een dagje een andere stad bezoeken is: SHOPPEN. En dat kun je nergens beter dan in Haarlem, want deze stad is niet voor niets uitgeroepen tot de beste winkelstad van nederland. Deze prijs heeft de stad te danken aan de veelzijdigheid van winkels die je er ziet: van hippe conceptstores en fijne woonwinkels tot schattige boutiques. Ontsnap aan de drukte in Amsterdam en ga dus relaxt winkelen in Haarlem! 

 

Ontdek de geheime hofjes 

In haarlem verschuilen zich 21 openbare hofjes. De oudste hiervan komt zelfs uit 1395! De hofjes zijn niet altijd makkelijk te vinden, maar zijn verborgen achter smalle straatjes en bescheiden poorten. In deze middeleeuwse hofjes woonden vooral arme mensen, ongetrouwde vrouwen en weduwen. 

 

Weet jij een andere leuke activiteit in Haarlem? Deel het met ons in de reacties!