Organiseer jij dit keer de party? Denk hier dan bij na

Een feestje organiseren bij jou thuis is heel wat werk. Er zijn veel dingen die je in huis moet hebben om het tot een geslaagde avond te maken. Heb je nog niet heel veel ervaring met een feestje geven bij jou thuis? Dan biedt dit artikel zeker goede handvatten waarmee jij het alle gasten naar de zin maakt. De gasten zullen er nog lang over napraten. Last but not least: de dames zullen ook onder de indruk van je zijn. Jij wordt de nieuwe party master van het jaar 2020.

#1 Je eigen appearance

Het begint met je eigen verschijning. Zoek een leuke hippe outfit uit waar jij je lekker in voelt. Ga de dag van tevoren naar de barbier die zorgt voor een hip kapsel. Heb je geen idee wat je wil laten doen. Kijk voor inspiratie op dit artikel over kapsels voor mannen. Bespreek met de barbier wat goed past bij de vorm van jouw gezicht. Een goede vakman zal je eerlijk advies geven.

#2 De beste muziek

Een feestje is niet compleet zonder muziek. De gasten willen vast en zeker de voetjes van de vloer gooien en dat gaat niet met stilte op de achtergrond. Een dj inhuren is erg tof maar dat loopt flink in de kosten. De eerste paar uurtjes kan je een eigen playlist aanmaken op Spotify. De kosten Spotify Premium zijn slechts 10 euro per maand. Daarnaast kan je nog altijd een DJ vragen om een paar uurtjes te knallen tot het einde.

#3 Voldoende drank

Hou rekening met het aantal gasten en bedenk goed hoeveel iedereen drinkt. Koop altijd een beetje extra voor als er een onverwachte gast komt.

#4 Snacks

Bij een biertje of een cocktail hoort ook een lekkere snack. Met de airfryer kun je zonder toegevoegde vetten een schaal bitterballen maken. Dat is ook weer handig voor de mannen die op hun voeding letten.

#5 Meld het aan de buren

Weet je zeker dat je tot in de late uurtjes doorgaat? Ga dan even bij je buren langs of gooi een briefje in de bus. Je buren kunnen er dan rekening mee houden door bijvoorbeeld hun kinderen een nachtje bij opa en oma te laten logeren. Het voorkomt dat straks ook de politie op je stoep staat en dat het feestje vroegtijdig wordt afgeblazen.

#6 Stoelen en statafels

Het is voor de gasten vermoeiend om de hele avond te staan. Het is relaxed om tussendoor even te zitten en met iemand anders te praten. Regel voldoende stoelen en statafels zodat men even achterover kan leunen. Wel zo handig!

#7 De beste vrienden

Helaas mag je niet meer iedereen uitnodigen vanwege de Corona-crisis. Het positieve eraan is dat je selectief mag zijn met wie jij bij je uitnodigt. Kies dus voor kwaliteit in plaats van kwantiteit. Een feestje met een paar goede vrienden is eigenlijk veel leuker dan een huis vol mensen die je maar half kent. Nodig ook een paar leuke dames uit met wie je een leuke klik hebt en zorg voor een goede balans tussen mannen en vrouwen.