Een nieuwe tv kiezen doe je zo

Een tv is tegenwoordig onmisbaar in vrijwel ieder Nederlands huishouden. We kijken dan ook massaal naar het vierkante scherm in de woonkamer. Niet alleen voor vermaak, maar ook om het dagelijkse nieuws te blijven volgen. Daarnaast is de aansluiting van platformen als Netflix op de tv ook echt een fantastische uitkomst als je het mij vraagt. Een zondag besteden om mijn favoriete series te bingen vind ik dan ook heerlijk. Gewoon, omdat het kan. Wel kan je tv toe zijn aan vernieuwing. Je neemt een kijkje op internet of in een fysieke winkel en komt al snel voor een aantal dilemma’s te staan. Er zijn tegenwoordig zoveel verschillende soorten, maten en vormen, hoe kies je nu eigenlijk de meest geschikte tv? In deze blog lees je daar meer over.

Gebruik

Het kiezen van de juiste tv is erg afhankelijk van het gebruik dat je van de tv gaat maken. Misschien kijk je vooral standaard tv programma’s zoals het nieuws en praatprogramma’s, dan heb je genoeg aan een eenvoudige tv. Maar als je ook jouw favoriete series op de tv wilt kijken, dan kun je beter voor een smart tv gaan. Hiermee heb je via internet toegang tot online streamingdiensten, zoals Netflix, Disney+ en YouTube. Ben je een echte sportliefhebber, dan is het belangrijk dat de tv een grote verversingssnelheid heeft. Dit zorgt ervoor dat bewegende beelden vloeiender in elkaar overgaan en dus minder schokkerig zijn. Daarnaast hebben tv’s voor sportliefhebbers een brede kijkhoek, waardoor je ook goed zicht hebt wanneer je schuin voor de tv zit. Een voetbalwedstrijd kijken met een groep vrienden is daarmee ook prima te doen.

Formaat

Afhankelijk van de kijkafstand kun je kiezen voor een kleine, middelgrote of grote tv. Groter is niet altijd beter, bijvoorbeeld als je dicht op de tv zit. Maar zit je te ver van een kleine tv af, dan kun je de ondertiteling misschien niet meer lezen. Om de juiste grootte te kiezen, meet je de afstand van de kijkpositie tot de tv en vermenigvuldig je dit met 0,2. De uitkomst is het beste formaat in inches.

Storingen met je nieuwe tv

Het kan zijn dat je nieuwe tv stoort. Dit heeft meestal te maken met de COAX kabel. Deze kabel regelt de overdracht van beeld en geluid. Als je slechte bekabeling gebruikt is de kans op instraling van signalen uit de lucht zeer groot. Hierdoor ontstaat interferentie, waardoor enkele zenders slecht of niet werken terwijl de rest goed beeld geeft. Een nieuwe, geschikte COAX kabel zal de storingen hoogstwaarschijnlijk oplossen.