Telefoon

Waar je op moet letten bij een telefoonabonnement

Je gebruikt je telefoon tegenwoordig eigenlijk voor alles. Het is een belangrijke bron van informatie. Niet alleen dit, maar ook voor contact is het tegenwoordig onmisbaar. Je kan je familie en vrienden binnen seconden bereiken. Ook voor aankopen, hulp, en ontelbaar veel andere dingen is je telefoon heel belangrijk. Maar dit betekent dus wel dat je voldoende internet en belminuten moet hebben. Want als dit op is, is dat kleine apparaat in je broekzak opeens compleet nutteloos geworden. Geen snel contact meer, en geen bron van informatie meer. Alleen een handig apparaatje waar je een leuk spelletje op kan spelen. Dus er zijn een paar dingen waar je goed op moet letten bij het nemen van een telefoonabonnement.

Waar heb je allemaal internet voor nodig

Dit is verschillend voor iedereen, en is heel bepalend voor wat voor abonnement je moet nemen. Heb je bijvoorbeeld een baan waarvoor je altijd bereikbaar moet zijn, en dingen op moet kunnen zoeken? Dan zou het een heel groot probleem zijn als je zonder internet komt te zitten. Neem dus een groter abonnement. Heb je werk of school op een plek waar geen Wifi is? Dan is het ook belangrijk dat je hier rekening mee houdt. Want ook al zegt iedereen dat ze hun telefoon niet gebruiken op school of werk, af en toe is het toch wel fijn om even wat berichtjes te kunnen checken. Ook als je op vakantie gaat is het heel belangrijk dat je hier rekening mee houdt, en misschien wat extra internet aanschaft. Je zal namelijk vaak op plekken zonder Wifi komen, en je moet natuurlijk altijd nog wel de weg terug moeten vinden. En dit gebruikt ook allemaal internet. Tenzij je een grote fan bent van een ouderwetse kaart gebruiken uiteraard.

Heb je er wel genoeg geld voor

Dit is vooral voor de studenten onder ons. Ik zie heel vaak studenten voorbij komen die klagen over hoe weinig geld ze wel niet hebben, en wat ze wel niet zouden doen voor wat extra zak centen. Maar als je begint over hun telefoonabonnement van 30 tot 40 euro per maand, lijkt het geld ze opeens een stuk minder te interesseren. Hoe leuk het ook is om je telefoon overal en altijd te kunnen gebruiken, is het nog leuker om niet compleet blut te zijn. Het is heel goed mogelijk om op meer plekken je wifi te gebruiken, en minder je eigen internet. Als je een klein abonnement neemt, bespaar je al heel snel zo’n 20 euro per maand, wat echt een groot verschil kan maken. Met dit geld kan je een keer wat anders eten dan droge kip met een blokje rijst er naast. Want hoe leuk een telefoon wel niet is, je basis behoeften zullen altijd voor moeten gaan!