Laat je scooter niet gestolen worden!

Soms komen er in het leven gebeurtenissen op ons af, waar we echt wel eens twee keer bij stil moeten staan. Dit zijn vooral momenten die je even terughalen van hetgeen waar je dagelijks mee bezig bent, omdat het niet snel en hedendaags gebeurt. Je wordt geconfronteerd met de realiteit, waarna het besef pas enkele dagen later zou komen.

Nu zullen jullie je vast wel eens afvragen waar we het dan in dit blog over gaan hebben. Ik wil het hebben over mijn scooterdiefstal. Hoe heeft dit kunnen gebeuren, maar het belangrijkste, hoe zorg ik nu dat het mij geen tweede keer zal overkomen!

Hoe mijn scooter was gestolen

Wanneer iets van je gestolen wordt, sta je meestal vol met ongeloof te kijken hoe jouw kostbare spullen weg staan. Dit had ik ook op het moment dat mijn scooter was gestolen. Ik stond vol ongeloof te kijken naar hoe de schuurdeur was opengebroken, om vervolgens mijn scooter te stelen. 

Door het slot van de schuur deur te forceren, zijn de daders gemakkelijk de schuur binnengekomen. Hier stond mijn scooter op alarm, welke de daders ook hebben weten te forceren. Door heel nauwkeurig en zonder iets te raken het electriciteitsdraad van mijn alarm door te knippen, hebben ze hierna vrij spel gekregen. Vermoedelijk is het contactslot eruit getrokken, waarna de scooter makkelijk te stelen is. 

De perfecte oplossing om mijn scooter te beveiligen

Vol ongeloof en het latere besef, wilde ik er zo snel mogelijk voor zorgen dat mijn scooter niet nog een keer gestolen zou worden. Bovendien wil ik met deze tip graag voorkomen dat de daders meerdere scooters zullen stelen.

Om mijn scooter te beveiligen, maak ik nu gebruik van camerabeveiliging. We hebben bij mij thuis camerabeveiliging geplaatst in de schuur, bij de oprit en voor de deur. Hierdoor kunnen wij altijd zien wie er bij ons voor de deur staat, om zo ook de daders in het vizier te hebben wanneer zij een tweede slag willen slaan. Met deze camerabeveiliging zorgen we ervoor dat we alles vast kunnen leggen, zodat we snel bewijsmateriaal hebben voor de politie bij een strafbaar feit.

Camerabeveiliging is dus een goede manier om jouw kostbare spullen te beveiligen. Ik gebruik camerabeveiliging nu voor mijn scooter, maar je zou het ook voor een algemene functie en ter extra veiligheid kunnen gebruiken. Wanneer we allemaal camerabeveiliging toepassen, zullen we een stuk veiliger leven. Samen zullen we het ongewenste bezoek buiten de deur houden!