Waarom je naar de Côte d’Azur op vakantie zou moeten gaan

Als je denkt aan een warme zonvakantie, dan is de kans groot dat je denkt aan de Côte d’Azur. Deze kust, ook wel de Azurenkust genoemd, ligt in het zuiden van Frankrijk aan de Middellandse Zee, waar een warm klimaat en een heerlijk zonnetje eerder regel dan uitzondering zijn. De kust is ruim 400 kilometer lang. Het is dan ook niet verbazend dat deze plek razendpopulair is onder vakantiegangers. Je kunt er terecht voor verschillende soorten vakanties: actief of juist heel ontspannen en rustig. Voor iedereen is er wat te doen. Hier lees je alles over deze fantastische vakantiebestemming en wie weet zit jij snel op een camping Côte d’Azur.

De natuur

Een van de grootste aantrekkingspunten van de Côte d’Azur is de prachtige natuur. Het gebied van de Côte d’Azur is natuurlijk best groot en het is dan ook niet verbazend dat het gebied zich kenmerkt door grote geografische verschillen en contrasten. Soms vind je grote bossen, maar er zijn ook uitgestrekte stranden. Op sommige plekken zijn er bergen met indrukwekkende toppen, maar sommige gebieden liggen juist in een vallei. Aan de kust vind je natuurlijk een heleboel mooie stranden, maar ook imposante rotspartijen en brede baaien.

Steden in de omgeving

Naast de prachtige natuur zijn er ook een heleboel leuke stadjes die je kunt bezoeken. De grootste stad aan de Côte d’Azur is Nice, een bekende badplaats én grote toeristische trekpleister. Het is de marktleider aan de Franse Rivièra. Naast Nice is ook Saint-Tropez een echte bezienswaardigheid. Hier liggen een heleboel luxe en dure jachten aangemeerd. Ook Cannes is een leuke badplaats om te bezoeken. Cannes is ook wel bekend van het belangrijke filmfestival dat hier ieder jaar in mei plaatsvindt. Verder zijn de Lerins eilanden nog een mooie eilandengroep om te bezoeken. Als je op een camping aan de Côte d’Azur zit, dan kun je al deze plekken makkelijk bezoeken.

Andere activiteiten

Natuurlijk zijn er nog tal van andere dingen te doen aan de Côte d’Azur, zoals het grote waterpark Aqualand, waar een heleboel zwembaden, waterglijbanen en andere waterattracties te vinden zijn. Ook is de grand prix van Monaco een belangrijk evenement in de regio.

Campings Côte d’Azur

Als de Côte d’Azur voor jou klinkt als een fantastische vakantiebestemming, dan is het ook handig als je een fijne camping vindt daar in de buurt. Ga bijvoorbeeld naar de luxe camping Parc Mogador, slechts 900 meter van de kust vandaan. Of kies Camping Golfe de Saint-Tropez, met een supergroot zwembad, vol in de prachtige natuur van de streek.