Het Pokemon Home Storage dillema

Ik wist nog precies dat ik weer terugkwam naar de Pokemon serie. Ik wilde een nieuwe 3DS kopen en online Googelde ik naar New 3DS XL kopen om het beste te krijgen wat ik kon vinden. Eenmaal thuis gearriveerd pakte ik mijn oude DS om als klein zen moment mijn Pokemon over te zetten.

Euwige collectie

Wat mij altijd fascineerde aan Pokemon toen ik jonger was was het idee dat je jouw Pokemon voor altijd had. Braaf zette je ze elke keer over. Een goede zaak ook, want Pokemon spellen zijn niet voor eeuwig. Zo was een tijdje terug het de beurt aan Pokemon Gold. Die kleine ronde discus die je in het spel zetten is een batterij die ervoor zorgt dat het geheugen blijft werken. Dus ja, als we Pokemon niet blijven overzetten gaan ze verloren. Dit heb ik sindsdien trouw gedaan.

De verandering

Dit probleem ziet Nintendo ook gebeuren. Omdat elk spel maar beperkt opslag heeft om Pokemon in je bezit te hebben werd deze opslag steeds voller. Om dit eindige probleem op te lossen kwamen voor de Switch met een oplossing. Bij de nieuwe Pokemon Sword & Shield willen ze namelijk bepaalde pokemon niet in de setting hebben omdat er geen budget was om ze te animeren in 3D. Om mensen toch graag hun collectie willen behouden bieden ze nu Pokemon Home Storage aan, een plek waar je al je Pokemon in de Cloud kan laten opslaan door Nintendo en eruit halen als je ze wilt gebruiken. Zo lijkt Nintendo een aantal problemen elegant op te lossen. Niet langer hoeft de opslag in een spel oneindig opgerekt te worden om alle Pokemon te accomoderen. Bovendien maakt Home het mogelijk om Pokemon van de DS, de Wii U en de Switch uit te wisselen. Zelfs fanate Pokemon GO spelers hebben een plekje in Pokemon Home Storage.

Ideaal toch?

Het klinkt als een perfecte manier om de continuïteit van de Pokemon spellen te bewaken. Er zijn echter twee grote maren. Omdat vooralsnog het enige spel dat ondersteund wordt Sword & Shield is betekent het dat je wel kun uploaden vanaf elke versie maar niet meer kan downloaden naar elke versie. Een tijdelijk gemis misschien zij het niet voor het tweede grote probleem: Maandelijkse kosten. Ja, elke maand voor het kleine bedrag van €3,- kan je jouw Pokemon blijven bewaren. Het lastige is dus dat je veel oude Pokemon gevangen houdt. Ze kunnen niet naar Sword & Shield, en totdat ze wel een keer gebruikt kunnen worden moet je blijven betalen.