wandtegels

Het verbouwen van de badkamer, hoe pak jij dat aan?

Wanneer je iets gaat verbouwen, is er altijd iets wat je net graag anders had gezien of natuurlijk anders kunt aanpakken. Zo zijn er verschillende smaken en stijlen, wat je tegenwoordig ook veel ziet op televisie en social media. Zo zijn er vele woning blogs, magazines en influencers die verschillende stijlen aan bod brengen. Ga je bijvoorbeeld voor een strakke inrichting of toch voor een wat rommelige inrichting? Bovendien kun je in een badkamer variëren wat je wilt. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van een bad, een douchecabine of misschien wel een ingebouwde wasmachine. Er is zoveel inspiratie, wat er tegenwoordig ook voor zorgt dat je niet meer weet wat je wilt. Laten we een paar voorbeelden geven met een paar simpele stappen om je te helpen!

Stap 1: zet al je eisen op een rijtje

Ben jij iemand die graag alles wilt hebben? Aan de ene kant is dit een goed en leuk teken, maar het kan soms ook erg vervelend zijn. Wanneer je bijvoorbeeld over teveel meubels wilt beschikken, zul je wat ruimte in moeten leveren voor een douchecabine of bad.

Zet daarom eerst alle eisen op een rijtje, van de wc tot aan het handdoekenrek. Vervolgens kun je kiezen voor een geschikt badkamermeubel voor de handdoeken, soorten vloertegels en kies je een douchekop uit. 

Stap 2: kijk wat bij jouw eisen past

Nadat je voor jezelf alles op een rijtje hebt gezet, is het goed om te kijken of alles ook daadwerkelijk bij je past. Past het bijvoorbeeld wanneer je graag een bad, een groot badkamermeubel en een wasmachine in je badkamer wilt hebben staan. Vervolgens kun je bepaalde benodigdheden wegstrepen of kun je hier een aparte plaats in huis voor verzinnen. Een wasmachine zou bijvoorbeeld een eigen ruimte kunnen krijgen, zodat je hier ook de droger en de strijkplank neer kunt leggen. 

Stap 3: klopt hetgeen wat je hebt samengesteld

Het is nog even goed te kijken of alles ook daadwerkelijk klopt. De badkamer is natuurlijk op zijn mooist wanneer alles symmetrisch is aangelegd. Wanneer je bij sommige meubels of accessoires niet over een juiste hoogte beschikt als dat je in gedachte had, zal er geschoven moeten worden met de wandtegels. Hierdoor zullen de kitlijnen niet op een juiste plek komen en komt de badkamer wat slordig over. Schrijf dus ook alle praktische zaken op, zodat je alles goed in elkaar kan overlopen!

Stap 4: klussen maar!

De douchecabine of het bad is inmiddels uitgekozen, het badkamermeubel is binnen en de muren staan klaar om betegeld te worden. Bovendien zijn alle praktische zaken opgeschreven, zodat het klussen kan beginnen! Veel plezier met de nieuwe badkamer!