Je leven door laten gaan

We kunnen doen alsof er niets aan de hand is in de wereld waarin we nu leven, maar dat is helaas niet het geval. Door corona wordt ons op het moment veel ontnomen in het leven. En dan heb ik het niet over het stilleggen van je sociale contacten, uitgaan en stappen, drankjes drinken en alles uit je weekend halen. Ook voor velen stopt het werkleven, door de weeks naar de fysio gaan, naar de dokter kunnen om een darmonderzoek aan te vragen, je kunt het je zo gek nog niet bedenken. Alles draait op dit moment om wat het belangrijkste is en op een gegeven moment kan dat ons ontzettend veel onrust geven. Voor de mensen die net waren begonnen met nieuwe therapie, of mensen die al jaren bij een psycholoog lopen, is dit ook niet een gemakkelijke periode. Wij geven je graag wat tips zodat je bezig blijft met je mentale gezondheid en je gedachtes!

Schrijven

Als je merkt dat je leeft in onrust en je veel aan het malen bent, begin met schrijven! Koop een mooi notitieblok en schrijf alles wat er in je hoofd omgaat. Je kunt je hoofd nu niet even op pauze zetten door jezelf af te leiden door iets leuks te doen. Veel activiteiten die normaal voor afleiding zouden zorgen, kunnen nu niet meer gedaan worden. Het kan voelen alsof je hoofd vol loopt en je hebt geen idee waar je naartoe kan om dit te laten stoppen. Dit kan ontzettend benauwd aanvoelen. Daarom is het ontzettend belangrijk om je gevoelen op te schrijven. Zie het als even van je wegschrijven. Het is niet alleen belangrijk op het moment dat er veel door je hoofd omgaat, maar ook voor later om het terug te lezen. Dit kan ontzettend interessant zijn voor jezelf en voor je mentale groei.

Mediums online

Als jij altijd al veel in de weer bent geweest met psychologen en therapie, is dit een goede tip. Door verschillende mediums online kan je dit voortzetten via de computer of de laptop. Hier vind je meer dan 100 coaches die elke dag voor je klaar staan. Dit kan dus online plaatsvinden door middel van een chat, maar je kan er ook voor kiezen om te bellen. Onderschat niet hoe belangrijk het is dat je dit doorpakt. Geef dit soort initiatieven niet op door te denken dat je het wel even redt in deze corona crisis. Luister naar jezelf en je gevoel en naar wat jij nodig denkt te hebben!