Leeg huis door inbrekers bij terugkomst van vakantie

Iedereen weet waarom het belangrijk is om je huis goed beveiligen. Maar niet iedereen doet het ook daadwerkelijk. Ik was ook zo iemand die het wel prima vond en dacht ’hoe klein is de kans dat ze daadwerkelijk bij mijn huis proberen in te breken?’ Daar heb ik later spijt van gekregen toen de politie vroeg om camerabeelden van een inbraak. Hier volgt een verhaal waarom je absoluut je huis extra moet beveiligen.

Op vakantie roadtrip door Europa

Ik was vijf jaar samen met mijn vriendin en daarom besloten we samen op een mooie vakantie te gaan. We kozen ervoor om te reizen door Europa. Omdat we zelf geen eigen auto hebben huurden we er eentje van een kennis. We gingen eerst naar Praag in Tsjechië. Prachtig begin van onze roadtrip in een stad vol fabelachtige historie en architectuur. Vervolgens gingen we door naar Slovenië. We hadden een tentje meegenomen in de auto waardoor we heerlijk op een camping dichtbij de druipsteengrotten  konden staan. Daarna gingen we door naar Kroatië en verbleven we in Het Nationaal Park Plitvicemeren. De ruim 90 watervallen waren schitterend om te zien. Vervolgens zijn we een nachtje in Italië geweest waarna Frankrijk volde. Daarna zijn we via België weer naar huis gereden. Eenmaal thuis stond ons een grote schrik te wachten.

Ingebroken en geen camerabeelden voor de politie

We kwamen aan met de auto en wilden natuurlijk direct naar binnen even uitrusten voordat we auto zouden gaan leeghalen. Maar bij de voordeur zagen we direct sporen van inbraak. De deur zat zelfs nog op een kier open. We doen de deur open en tot onze schrik zien we dat er is ingebroken. Ze zijn via de voordeur binnengekomen en hebben bijna alle spullen van waarde meegenomen. De tv was van de tv meubel gehaald en de laptops waren ook meegenomen. Aan de inbraaksporen konden we zien dat ze ook in slaapkamer zijn geweest. Sieraden en horloges waren ook meegenomen. We hebben direct de politie gebeld en aangifte gedaan. De politie vroeg of we camera beveiliging hadden met beelden van de inbraak. Helaas was dat niet het geval en hebben ze de daders niet kunnen pakken. De verzekering heeft gelukkig goed geholpen, maar inmiddels heb ik  zelf wel een beveiligingscamera gekocht waardoor ik via mijn smartphone overal kan zien wat er in mijn huis gebeurt. Zo kan ik weer zorgeloos op vakantie.