Leuke dates op 1,5 meter afstand

Sinds de corona crisis is de “dating scene” ineens heel anders geworden. Nu we anderhalve meter afstand van elkaar moeten houden, moeten we ineens een stuk creatiever worden met het bedenken van dates. Nu de horecagelegenheden weer open zijn gegaan is het iets makkelijker geworden, maar nog steeds kan daten lastig zijn in sommige gevallen. Of je nou op een eerste date gaat of dat je afstand moet houden met je partner, in deze blog vind je een aantal leuke ideeën voor dates op afstand. 

Virtuele dates

In de tijd van de vrijwillige lockdown was het natuurlijk helemaal niet mogelijk om een drankje te doen in een cafe met een date. We kwamen nauwelijks buiten en zagen eigenlijk alleen ons eigen huishouden. In deze tijd heb ik heel veel creatieve dates langs zien komen bij vrienden en veel van deze dates waren virtueel. Hoewel dit natuurlijk een beetje onwennig is aan het begin, zijn er wel heel veel leuke dingen die je kunt doen op zo’n date. Een voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld wijnproeven. Een vriendin van mij had voor haar date een wijnproeverij geregeld. Op internet had zij wijndozen gevonden met zes verschillende wijnen erin. Zij had voor zichzelf zo’n wijndoos besteld en er ook een laten bezorgen bij haar date. Als je niet zo’n groot budget hebt, kun je natuurlijk ook gewoon zelf een goedkopere fles wijn verzenden. Zij en haar date gingen vervolgens via Zoom alle flessen wijn proeven en mijn vriendin gaf bij elke wijn een korte uitleg. Dit is een super leuke manier om elkaar beter te leren kennen. Bovendien ben je bezig met een activiteit en zo gaat de ongemakkelijkheid van het videobellen er snel vanaf. Andere leuke voorbeelden zijn meedoen aan een online pubquiz of online bordspelletjes spelen. 

Dates in de buitenlucht

Als je het toch gek vindt om te videobellen met een date, dan kun je er ook voor kiezen om elkaar wel te zien. Als je toch afstand wil houden, is het verstandig om deze date dan te organiseren in de buitenlucht. Zo heb je genoeg ruimte om anderhalve meter van elkaar af te zitten en er zijn allerlei leuke activiteiten in de buitenlucht organiseren. Het weer moet dan natuurlijk wel een beetje meezitten. Een voorbeeld van een leuke date in de buitenlucht is bijvoorbeeld een picknick. Je kunt dan allebei wat lekkere hapjes meenemen en ergens een leuk plekje in het bos of park uitzoeken. Zo lijkt het net alsof je uit eten bent, maar dan op een veilige en verantwoordelijke manier. Ook kun je natuurlijk kiezen voor een meer actieve of sportieve date zoals sporten in het park of skeeleren. Normaal zou je dit soort activiteiten misschien niet doen met een date, maar dat maakt het nou juist extra leuk!