Wanneer heb je een life coach nodig?

Wil jij je persoonlijke, maatschappelijk of zakelijke leven opnieuw vorm geven? Ben je op zoek naar meer zingeving en inhoud in je leven? Dan kan een life coach je begeleiden. Met je coach ga je op zoek naar de 3 kernvragen: wie ben ik, wat kan ik, wat wil ik? Het draait om het komen tot een diepere verbinding met jezelf 

waardoor de twijfel en ruis verdwijnt en er nieuwe perspectieven ontstaan. Een life coach focust vooral op welzijn en geluk, naast dat er ook een zakelijk en maatschappelijke insteek kan zijn in het traject. Met die eerste twee aspecten onderscheidt lifecoaching zich van personal coaching. De personal coach, de business coach of de loopbaancoach kijken meer naar jouw professionele vaardigheden, carrièrepad of bedrijfsvoering. 

Wanneer kan een life coach jou helpen?

Vind je het moeilijk om de juiste keuzes te maken? Wat wil je nou eigenlijk met je werk, relatie en passies? Misschien sta je wel op een belangrijk keerpunt in je leven? Het kan zijn dat je hierdoor het overzicht bent kwijtgeraakt en voelt het alsof je er alleen voor staat. En nu? Is dit nou alles? Wat wil je eigenlijk nog in je leven? Wat zijn je verlangens? En als je weet wat die zijn,  hoe verwezenlijk je die dan? Life coaching concentreert zich op de vormgeving van de kwaliteit van het leven. Pak de regie terug en vorm jouw heden en toekomst zoals jij deze graag ziet. Een life coach kan jou de handvatten geven die je nodig hebt bij het maken van bepaalde keuzes en kan jou helpen bij het onderzoeken en bereiken van jouw levensdoelen.  

Voorbeelden

Vind je het moeilijk om je voor te stellen met wat voor vragen je terecht kan bij een life coach? Wij helpen je wat op weg met wat voorbeelden. 

  • Je verandert van levensfase en je weet niet hoe je deze moet invullen 

  • Je zit niet lekker in je vel 

  • Je vindt het moeilijk om de juiste keuzes te maken Je vindt het moeilijk om met bepaalde gebeurtenissen in het leven om te gaan 

  • Je voelt je te druk

  • Je hebt het niet (meer) naar je zin in je persoonlijke omgeving of werk 

  • Je weet niet wat je echt wil 

Snel en eenvoudiger je doelen bereiken met een coach

Het kan voorkomen dat je het lastig vindt om bepaalde stappen in je leven te nemen. Een coach kan je helpen uit te zoeken wat jouw doelen en dromen zijn en je richting geven om stappen te gaan maken. Het is belangrijk om een life coach te vinden waar jij een klik me voelt en waar je mee op je gemak bent. Je gaat namelijk best wat tijd samen doorbrengen en persoonlijke aspecten van je leven delen. Is de klik er? Dan bespreekt  de coach met jou welke stappen genomen moeten worden om tot het gewenste doel te komen. 

Een andere manier van denken

Een life coach kan jou een andere kijk geven op jouw leven en de dingen om je heen. De juiste coaching geeft jou de beste begeleiding, reflectie en feedback. De life coach zorgt ervoor dat je niet telkens in dezelfde gedachten en gewoontes blijft hangen en kalmte en helderheid terug krijgt in je leven. 

Een belangrijke stap naar meer kwaliteit van leven

Wil je groeien in verschillende aspecten in je leven? Kies voor een life coach en werk samen aan positieve verandering. Met de juiste hulp ben jij al een stap dichterbij om je gevoel en verstand in balans te krijgen zodat je beter geniet van het leven en de mensen van wie je houdt. Neem hiervoor eens een kijkje op de website van Personne