Felle zon

Afgelopen zomer ben ik voor het eerst met mijn vriendin op vakantie geweest. Omdat we allebei dol zijn op kamperen besloten we om een camping te boeken. Het moest met de auto te rijden zijn, dus het werd een camping in Frankrijk. Omdat we de auto van mijn ouders mochten lenen mocht alleen ik rijden. Ik kon dus niet afwisselen met mijn vriendin. Zowel ik als mijn vriendin hebben leren kamperen van onze ouders. Bij de voorbereiding van het kamperen bleek dat er wel een verschil zat in onze opvoeding op het gebied van kamperen. Ik was iets minder goed voorbereid dat mijn vriendin. Ik vergat standaard dingen zoals zonnebrand, een kookstel of zelfs mijn eigen zonnebril. De camping lag aan de rand van een groot meer en de bootverhuur was niet duur. De kans was groot dat we continue op het water zouden zijn. Ik heb lenzen, maar ook een beschadigd oogvlies. Hierdoor vallen mijn lenzen soms ineens uit. Op het land komt dit vaak goed, maar in het water ben ik de lens dan kwijt. Over dit soort dingen dacht ik niet na, mijn vriendin gelukkig wel. Omdat de schittering van water ook heel fel is, had ik ook een zonnebril nodig.

Aankoop

Bij charlietempel.com gingen mijn vriendin en ik op zoek naar een zonnebril. Deze zonnebril moest op sterkte zijn, zodat ik op het water geen lenzen in hoefde te doen. Ik vond dit heel slim bedacht van mijn vriendin. Een bril valt niet ineens van mijn hoofd en kan ik dus veel minder snel kwijtraken. We kochten ook een touwtje om de zonnebril aan vast te maken. Mocht ik deze dan toch van mijn hoofd laten vallen bleef die nog om mijn nek hangen. Dit was ook fijn voor momenten dat er even geen zonnebril nodig was.

Op reis

Omdat we vroeg in de ochtend vertrokken was ik nog maar net wakker. Mijn lenzen zitten dan minder lekker, dus ik begon de reis met mijn zonnebril op sterkte. Dit was maar goed ook, want de laag hangende ochtendzon scheen direct in mijn gezicht. Het platteland van Nederland bood niet veel bescherming. Gelukkig was dit dankzij mijn zonnebril niet nodig. De reis was lang, maar de sfeer was goed. De reis leek om te vliegen. Voordat ik het wist waren we op locatie. Het was in de namiddag, maar de zon voelde nog warm. Nog even de tent opzetten en de waterpret kon beginnen.