Tips voor werken op een bouwplaats

Goede slaap

Wist je dat als je 17-19 uur wakker bent, je cognitief werkt met de efficiëntie van iemand met een alcoholgehalte in het bloed van 0,05? Als je langer dan 20 uur wakker bent, neemt dat toe tot 0,1, wat in wezen neerkomt op dronken zijn.

De waarheid is dat je motoriek lijdt, je geen goede beslissingen neemt en je vermoeidheid je algehele productiviteit vermindert. De beste optie is daarom om voor 10 uur naar bed te gaan en geen apparaten zoals telefoons, laptops en andere elektronica met schermen te gebruiken. Dit is de sleutel voor een goede rust. Je mist misschien een bericht maar het helpt het lichaam te ontspannen zonder afleiding. Fel licht vertraagt de productie van melatonine, precies datgene dat je slaperig maakt. Zoek daarom ook naar bouw vacatures met goede werktijden als je in de bouw wilt werken.

Gezond eten meenemen

Werken op een bouwplaats geeft beperkte toegang tot voedzaam voedsel. Maar dit is niet een excuus. Als je ’s ochtends wakker bent, zorg er dan voor dat je je lichaam van brandstof voorziet met veel eiwitten, producten zonder suiker maar vers voedsel. Het kan spek en eieren zijn, bananen, sinaasappels, appels, noten of een smoothie. Voedsel met weinig suiker zorgt ervoor dat je insulineniveaus niet zullen stijgen en dalen.

Met andere woorden, je houdt je energie de hele dag op een gelijk niveau zonder te crashen en op te branden. Kijk of je je lunch kunt bereiden en meenemen. Dit bespaart geld en betekent dat je geen voedingsmiddelen met weinig voedingswaarde hoeft te consumeren – je lichaam zal je daarvoor bedanken. Als je afwijkingen en pijn opmerkt, negeer ze dan niet. Het is belangrijk om met een professional te spreken om ervoor te zorgen dat het niets ernstigs is. Als je overwerkt, gestrest bent of op adrenaline werkt, zul je uiteindelijk opbranden.

Stress

U kunt hoofdpijn, slapeloosheid, verlangen naar suiker en irritaties ervaren. Neem preventieve maatregelen. Blootstelling aan harde geluiden kan tot problemen met je oren, dus het is van cruciaal belang dat je bescherming voor je oren draagt.. Bezoek af en toe een audiologekliniek om ervoor te zorgen dat je oren het goed doen.

Daarnaast moet je de juiste veiligheidskleding dragen wanneer je op een bouwplaats werkt. Neem een veiligheidsbril, helm, handschoenen en harnas. Je wilt geen vermijdbaar letsel oplopen. Als je lijdt aan angst, depressie of pesten op de werkplek, praat er dan over. Alles vasthouden draagt bij aan de druk die we voelen. Daarom is het het beste om iemand te vinden waarmee je kunt praten.