Kinderfiets

Leuke dingen om met je kind te doen in de zomer

Zomer is al bijna afgelopen, maar dat betekent niet dat je de laatste paar weken verloren moet laten gaan. Er zullen ongetwijfeld nog een paar lekkere warme dagen tussen zitten waar je in kan doen wat je wilt. En er is ook zeker genoeg te doen! En hierna moet je weer een heel jaar wachten tot je weer lekker met de zon naar buiten kan. Plus het lekkere weer geeft je ook een goed excuus om wat extra vrije tijd met je kinderen te nemen. Maar misschien twijfel je nog een beetje over wat je nou kan doen. Dus zet ik in dit blogje kort twee leuke dingen neer waar je een dag mee kan vullen. Zo kan je nog volop gebruik maken van de laatste paar heerlijke weken!

Lekker fietsen met de kinderen

Iets waar volop van genoten kan worden in de zomer, is toch wel fietsen. Stof je fiets af, koop een leuke kinderfiets voor je kind, en gaan met die banaan. Het is goed voor zowel de ouder, als het kind. Lekker in de frisse buitenlucht, even wat beweging, en weg van alle schermpjes thuis. Je kan ook een leuke locatie uitzoeken om naartoe te gaan. Misschien even naar de speelgoedwinkel om wat leuks uit te zoeken voor je kind. Of lekker naar de ijsboer voor een traktatie voor jullie beiden. Dat is tevens ook een goede manier om je kind mee te krijgen besluit hij of zij lui te zijn. Een goede beloning krijgt ze altijd wel mee voor een paar rondjes fietsen. Zo hebben ze toch weer even hun beweging gehad.

Even een stukje zwemmen

Nu we toch met bewegen en frisse buitenlucht bezig zijn, past niks er beter bij dat een stukje gaan zwemmen. Met die lekkere weer ben je eigenlijk wel verplicht om even naar de dichtstbijzijnde rivier of plassen te gaan, en even een lekkere duik te nemen. Je kan uiteraard ook gewoon naar het buitenzwembad gaan, maar dat heeft toch een minder leuke vibe naar mijn mening. Ook hierna kan je lekker een ijsje of een patatje gaan eten. Bovendien kan het ook heerlijk verfrissend zijn, als je zwetend en plakkend thuis op de bank zit. Even een goede plons en je voelt je weer helemaal vernieuwd. En gegarandeerd dat je kind het ook heerlijk zal vinden! Zo zijn er dus al twee dagen die je op kan vullen met leuke en gezonde activiteiten. Wat houdt je nog tegen?