Alles wat je wilt weten over een Scandinavisch interieur

Een van de populairste interieurtrends van het moment: een Scandinavisch interieur. Een super stijlvolle inrichting van je woning die we steeds meer terug zien. Hoe het over is komen waaien, hoe je het toepast en wat de kenmerken zijn, lees je in dit artikel.

De oorsprong

Eind negentiende eeuw is de stijl ontstaan in, je raadt het al, Scandinavië. Eind negentiende eeuw heerste er een moeilijk economisch klimaat in Zweden, Finland, Noorwegen en Denemarken. Hierdoor was er behoefte aan simpele maar functionele producten. Deze eenvoud en functionaliteit is nu in een nieuw jasje gestoken en is nog steeds kenmerkend voor de toffe interieurstijl.

Kenmerken

De Scandinavische interieurstijl staat bekend om haar lichte & zachte kleuren, natuurlijke materialen (veel hout), strakke lijnen, simpele accessoires (simpele zwarte stalen tafeltjes), opgeruimde kamers en zoveel mogelijk natuurlijk licht. Zo is less = more essentieel voor een succesvolle invulling van de interieurstijl. Hieronder zie je een aantal voorbeelden, plaatje toch?!

veneta

Toepassen

Wil je deze absolute aanrader in huis halen? Dan is het belangrijk om bij de basis te beginnen. Houd de eenvoud in gedachten en begin met je muren een likje verf te geven. Geen felle kleuren maar houd het simpel. Witte muren zijn een must voor een Scandinavisch interieur. Haal vervolgens zoveel mogelijk natuurlijke materialen in huis. Kies voor jaloezieen op maat of houten shutters en hang hier grijze gordijnen voor om het af te maken. Combineer dit met strakke lijnen. Zwart staal gaat erg goed samen in de combinatie.

Inspiratie

Om je nog meer te inspireren zie je hieronder nog een aantal succesvolle voorbeelden van een Scandinavisch interieur.

veneta veneta veneta 

Waar wacht je nog op? Begin met herinrichten en haal een van de populairste interieurstijlen van het moment in huis!