Het fijne aan een hottub

Een hottub klinkt als een echt luxeproduct en dat is het ook. Het is echt niet alleen leuk voor de recreatie, maar er zitten ook nog eens voordelen voor je gezondheid bij. De hottub komt oorspronkelijk uit Scandinavië. Dat is ook niet zo gek, want daar komen natuurlijke warmwaterbronnen voor. En typisch voor de mensheid, wilden we dat natuurlijk kunstmatig na kunnen maken. Goed, mensen zitten dus al lange tijd in warm water: wat is daar nou zo mooi aan? 

Stressvermindering

Na een poosje in de hottub te hebben gezeten, zal je de stress die je eventueel ervaart voelen afnemen. Dat komt door het warme water; het is comfortabel warm, je bent gewichtloos, het geluid van water werkt vaak rustgevend. Mensen ervaren vaak een gevoel van ontspanning bij het zitten in warm water. En dit wordt al helemaal versterkt als je massagestralen in je hottub hebt. Een rustgevende omgeving draagt ook bij aan stressvermindering. Een hottub in je eigen tuin is een vertrouwde plek, waar je kan ontspannen. Een houten hottub geeft een natuurlijke sfeer waar je je makkelijk thuis kan voelen. Een houtgestookte hot tub kan dus best een aanrader zijn. 

Fysieke voordelen

Bij spierpijn of gewrichtspijn kan het heel verzachtend werken om even in het warme water te gaan zitten. Warmte, gewichtloosheid en eventueel massage zijn een heerlijke combinatie om dit soort pijnklachten te verminderen of te verzachten. Zitten je spieren vast, ga dan lekker in een warm bad. Fysieke klachten overlappen ook een beetje met stressklachten. Door stress kunnen je spieren vast gaan zitten. In de hottub geef je je spieren de ruimte om weer wat losser te komen. En omdat je je geest kalmeert, wordt het ook makkelijker om te ontspannen. Alles helpt elkaar mee. 

Wat voor hottub dan? 

Overweeg je om een hottub aan te schaffen, dan moet je wel weten wat voor hottub. De meest natuurlijke hottub is de houtgestookte, en deze wordt ook veel gebruikt en verkocht. Dit verwarmen met hout is echter nogal een tijdsintensief proces. Het kan wel uren duren voor je hottub warm is, dus je kan niet even spontaan bedenken dat je erin wil gaan. Wil je die flexibiliteit wel, dan kan je een elektrische hottub nemen. Daarvoor heb je een hottub kachel. Sommige kachels zijn een verwarming en een waterzuiveringssysteem in één. Hottub kachel kan je online uitzoeken naar jouw behoeften. Er zijn bijvoorbeeld kachels die je naast de hottub plaatst, en daar moet je bij uitkijken, want die worden erg heet en kunnen brandwonden veroorzaken. Er zijn ook kachels die intern geplaatst worden.