Bescherm je gegevens met een VPN.
We doen het allemaal, bijna de hele dag door zelfs. We spenderen een groot deel van onze tijd op het internet. En wanneer je weer een nieuwe pagina hebt geopend en er de zoveelste Cookiesmelding je in het gezicht wordt gegooid vraag je je toch af hoe veilig je gegevens zijn afgeschermd. Wat mogen andere partijen bijhouden en blijft het ook daar bij? Het antwoord hierop is een nadrukkelijke ‘discutabel.” Daarnaast worden persoonlijke gegevens en data vaak doorverkocht. Daarom gebruiken steeds meer mensen een VPN om hun gegevens mee te beveiligen.
de functie van een VPN:
VPN staat voor Virtual Private Network, is een software die je op je apparaat download en heeft meerdere functies, de belangrijkste hiervan is dat een VPN al je gegevens online beschermt en versleutelt. Je blijft volledig anoniem, voor hackers maar ook voor je service provider. Hierdoor wordt de internetsnelheid niet vertraagd, óók niet wanneer je bijvoorbeeld zware programma’s download of speelt.
Daarbij zorgt een VPN er voor dat grote bedrijven een digitaal persoonsdossier van jouw surfgedrag kunnen maken. Marketeers en andere advertentiebureau’s leggen groot geld neer om gegevens te ontvangen van bedrijven als Google. Met deze informatie kunnen marketingbureau’s gespecialiseerde advertenties voor groepen mensen creeren die dezelfde ‘interesses’ hebben. Of te wel, hetzelfde surfgedrag.
Daarnaast blokkeert een VPN ook het weergeven van je IP-adres. Je krijgt een tijdelijk IP adres die behoort tot het land waar jij je online bevind. Hierdoor kun je niet alleen anoniem surfen maar kan je ook censuur en geografische blokkades van een land omzijlen. Bij veel VPN’s kan je zelf op ieder moment bepalen in welk land je je wil bevinden. Zo kan je het ene moment een Russisch IP-adres zijn en je 5 tellen later online in Groenland bevinden.
Ook houdt een VPN agressieve reclame en schadelijke websites tegen. Sommige websites kunnen software bevatten die gebruik maken van malware en trackers. Dit soort besmette websites wil je absoluut niet bezoeken vanwege de trackers die jou bij elke stap die je online maakt volgen. Juist daarom is het zo belangrijk om een VPN aan te schaffen. Hou de status van je apparaat gezond en hou je gegevens veilig met deze software.
Hoe werkt een VPN:
VPNgids heeft een simpele stappenuitleg gemaakt die je exact uitlegt hoe een vpn werkt:
- De VPN-software versleutelt je internetverkeer en stuurt jouw data over een beveiligde verbinding naar de VPN-server.
- De VPN-server ontvangt jouw versleutelde internetverkeer en ontsleutelt het internetverkeer, zodat het weer leesbaar wordt.
- De server stuurt vervolgens het ontsleutelde internetverkeer het internet op. Daarna ontvangt dezelfde server teruggestuurd internetverkeer dat voor jou bedoeld is.
- Het internetverkeer dat de VPN-server ontvangt wordt vervolgens versleuteld en via de beveiligde verbinding naar jou teruggestuurd.
- De software op jouw apparaat ontsleutelt het internetverkeer weer, waardoor jij het kunt bekijken.
Dus wacht niet te lang en bescherm al je persoonlijke gegevens met een goede Windows VPN.
Leave a Reply