De beste oplossing voor uw logistieke problemen

Er zijn in Nederland ontzettend veel bedrijven die gebruik maken van hun eigen koeriers om producten rond te brengen. En alle bedrijven die een logistiek aspect hebben en vele vrachtauto’s, bestelbus of personenauto’s op de weg hebben weten hoe ingewikkeld het kan zijn om al deze wagens te managen. U doet uw uiterste best om systemen te ontwikkelen waar u zo snel mogelijk het product naar de klant kan krijgen maar helaas zijn er bij weggebruik altijd ontzettend veel variabelen. Zaken zoals files, weer, onervaren koeriers enzovoorts kunnen voor problemen zorgen. En het meest lastige aspect is dat u niet precies weet wat er allemaal op de weg gebeurt. Als bedrijfsleider kun u altijd vanuit uw kantoor de werkvloer oplopen en kijken hoe het ervoor staat. Dit kan niet met alle auto’s die uw bedrijf op de weg heeft.

Nu een oplossing

In de toekomst hebben we misschien extreem effectieve zelfrijdende auto’s die nooit een ongeluk veroorzaken. Amazon is bezig met een drone idee waar er drones zijn die pakketjes bezorgen. Maar allebei deze technologieën zullen voorlopig niet beschikbaar zijn. En er is wel nu al een oplossing beschikbaar, namelijk fleet management software.

Fleet management software

Wat is fleet management software en hoe werkt het? Met deze software is het mogelijk om de voertuigen die u op de weg hebt altijd te volgen. Op deze manier kunt u ervoor zorgen dat de productiviteit van uw werknemers wordt verbeterd. Tegelijkertijd moedigt het ook veiliger rijden aan. De software heeft vele verschillende functionaliteiten. Deze beschrijf ik hieronder.

Asset tracking

Alle voertuigen die een bedrijf in bezit heeft zijn waardevolle assets. Het verlies of beschadiging van een dergelijk voertuig kan al snel ervoor zorgen dat er een flinke deuk is in de kwartaalwinst. Maar als u een groot bedrijf bent en er vele verschillende voertuigen zijn die ook nog eens allemaal op verschillende plekken op de weg zijn kan het moeilijk zijn om overzicht te houden. Hiervoor is fleet management software ideaal.

Kaart

U kunt bijvoorbeeld op een live kaart al uw voertuigen zien. Op deze manier weet u of uw chauffeurs op tijd onderweg zijn naar de klanten en u krijgt ook alerts wanneer een van uw chauffeur te hard rijdt. Zowel kunt u boetes en ongelukken voorkomen. Dit zal het bedrijf een hoop geld besparen.

Motordata

De software in de voertuigen zal ook data doorspelen naar de monitor op de hoofdlocatie die kan helpen bij het besparen van kosten door middel van bijvoorbeeld brandstofverbruik. U krijgt data over rijgedrag, afgelegde kilometers en motorstoringen.

Analyse

Wanneer de fleet management software een tijd in gebruik is zal het ook makkelijk worden om punten te vinden waar de productiviteit te verbeteren valt. U kunt chauffeurs helpen om effectiever te rijden en ook onderhoudsbeurten van uw voertuigen beter inplannen. Met fleet management kunt u alle voertuigen overal in Nederland of zelfs heel Europa volgen en ondersteunen. Op deze manier helpt deze software logistieke bedrijven gigantisch met effectiviteit.