De hond van mijn moeder

De ouderen honden zijn vaak snel tevreden. Ze weten wat ze hebben aan hun baas en weten dat zij niks te kort komen. Helaas is mijn moeder door ziekte verhuisd naar een verzorgingstehuis waardoor wij noodgedwongen de kleine boef in huis moesten nemen. Voor Boris, een matheser, besloten we een compleet cadeau pakket voor hem klaar te zetten om zich thuis te voelen.

 

 

Alles was nodig aan vervanging toe

We hadden eerst bedacht om alle spullen van “thuis” mee te nemen maar de hondenmand was zo versleten dat we hem niet meer eens op konden pakken. Daarnaast had Boris veel speeltjes kapot gemaakt in de loop der jaren waardoor hij vrijwel niks had. Inmiddels heeft Boris geen tanden meer dus we gingen op zoek naar zachte speeltjes. Daarnaast een hele fijne hondenmand voor Boris. Op internet kun je veel meer informatie vinden over de manden dan in de winkel, daarnaast vind ik het assortiment op internet gewoon vele malen groter. We zochten eerst een mand met een ouderwets ruitenpatroon, echter kwam ik op internet vele leukere manden tegen. Ik bestelde al snel een lekkere hondenmand en een stuk of 5 speeltjes voor de kleine boef. Daarnaast keek ik ook nog even naar ontwormen tabletten en vlooienpipetten, een huis dierenapotheek op internet eigenlijk. Alle middelen die nodig hebt, kun je daar dus vinden op de website. Daarnaast is het ook een stuk goedkoper dan bij de dierenarts!

 

 

Wees thuis, lieve Boris

We hadden een gedragen pyjama van mijn moeder gekregen om Boris zo snel mogelijk te laten wennen. De nieuwe hondenmand en de speeltjes direct bij aankomst uitgepakt en een plekje voor gezocht. Het gedragen kledingstuk gelijk in de mand gedaan. Boris ligt sindsdien heerlijk de knorren in zijn eigen nieuwe hondenmand.
Mijn moeder mag dagelijks bezoek maar dit is helaas niet haalbaar voor ons. Toch proberen wij ervoor te zorgen dat zij meerdere malen per week Boris kan knuffelen en vast kan houden. Helaas heeft het verzorgingstehuis een regel gemaakt dat huisdieren niet welkom zijn, dit vanwege allergieën en een hoop extra werk wat erbij komt kijken voor de verzorgers. Zij kunnen namelijk niet 50 honden per dag uitlaten, erg logisch. Toch merk ik aan mijn moeder dat zij kleine Boris erg mist. We doen ons best om de 2 maatjes zo veel mogelijk bij elkaar te brengen. Met mijn moeder gaat het redelijk, ze krijgt veel liefde van de zorg wat erg fijn voelt als familie!