De perfecte slaapkamer

Er gaan niets boven een goede nachtrust. Slapen is niet alleen heerlijk, maar ook onwijs belangrijk. Jouw nachtrust heeft een grote invloed op hoe jouw dag eruit zal zien. Je kent het vast wel: je slaapt slecht, het begin van de dag is verschrikkelijk en vervolgens lijkt de hele dag alles fout te gaan. Naast het feit dat een goede nachtrust jouw energie en productiviteit verbetert, is het ook fijn om de weekenden heerlijk uit te slapen in een fijne slaapkamer. Iedereen wil wel een perfecte slaapkamer, op zoek naar slaapkamer ideeën? Lees dan snel verder.

Het perfecte bed

Het begint bij het allerbelangrijkste: het bed. Het verkeerde bed zorgt voor een slechte nachtrust, maar kan uiteindelijk ook zorgen voor nek- en rugklachten. Dat willen we niet! Het is misschien een grote uitgave, maar dat is het meer dan waard. Je slaapt er tenslotte elke nacht van en je profiteert van elke dag na een goede nachtrust. Kies een bed dat bij jou past. Een hard of zacht matras, een boxspring of een bed van hout. Er zijn veel verschillende soorten en maten, dus neem er even de tijd voor om je erin te verdiepen!

Fijne dekens

Zeker tijdens deze koude winternachten willen we een warme slaapkamer. Een lekkere deken is dan natuurlijk onmisbaar. Kies een dekbed dat bij jouw wensen past. Misschien kun jij het hele jaar onder hetzelfde dekbed slapen. Kies dan een dekbed dat niet te dun en niet te dik is. Als jij in de winter meer warmte nodig hebt dan in de zomer, kan een 4-seizoenendekbed een goed idee zijn. Dit zijn dekbedden die uit twee delen bestaan. Je kunt de delen dan aan elkaar vastmaken voor meer warmte of afzonderlijk gebruiken. Ook het dekbedovertrek kan veel verschil maken. Met een flanellen dekbedovertrek zorg je bijvoorbeeld voor een extra zacht en warm bed. Heerlijk! Daar bovenop mogen natuurlijk ook nog kleine dekentjes of een grote sprei.

De juiste raamdecoratie

Raamdecoratie is onmisbaar in de slaapkamer. Behalve dat het de nodige privacy biedt, zorgt het ook voor een stukje isolering. Het maakt de koude winternachten iets warmer, terwijl het de warme zomernachten iets koeler maakt. Verduisterende gordijnen werken isolerend en door de dikke stof creëert het een knusse uitstraling in de slaapkamer. Prachtig van het plafond tot aan de grond. Voor een stoere look in de slaapkamer zijn rolgordijnen of jaloezieën erg geschikt. Deze kun je op maat laten maken zodat ze perfect passen.

Accessoires

Al genoeg slaapkamer inspiratie opgedaan? De slaapkamer maak je helemaal af met de perfecte accessoires. Denk aan een plankje aan de muur. Hierop kun je leuke spulletjes zetten zoals een vaas, lijsten of kaarsen. Een grote poster of foto boven het bed kan het ook erg knus maken. Om koude voeten in de ochtend te voorkomen, is een warm vloerkleed zeker een aanrader. En natuurlijk mag een mooie plant ook niet ontbreken in de slaapkamer. Deze geeft de kamer een natuurlijke look en zuivert de lucht.