Een vakantie die voldoet aan alle wensen

Mijn moeder en mijn vader zouden op het gebied van vakantiewensen en –bestemmingen niet  meer verschillend kunnen zijn. Mijn moeder geniet als zij met haar kont op een ligstoel bij het zwembad ligt of op een luchtbed in het zwembad of op een handdoek op het strand. De constante factor bij haar is het genieten van de zon en warmte en het kunnen afkoelen in het water. Mijn vader daarentegen houdt absoluut niet van de zon. Hij zit in groot contrast tot mijn moeder altijd onder de parasol een sudoku of een woordpuzzel op te lossen. Daarin merk je eigenlijk al dat mijn moeder vaak wint bij het beslissen van een vakantie.

Mijn vader houdt van groen, alles met natuur is prachtig. Daar denkt mijn moeder wel hetzelfde over, alleen moet dit afgewisseld worden met genoeg rust. Gelukkig zijn er naast de zonvakanties zodoende ook vakanties waar genoeg natuur aan bod komt, zoals in de afgelopen vakantie  door Noorwegen en Denemarken. In deze blog beschrijf ik de autovakantie door Noorwegen en Denemarken en geef ik tips voor de leukste bestemmingen.

Denemarken

Onze vakantie was vooral bedoeld om zoveel mogelijk tijd te besteden in Noorwegen, dus wij zijn vanuit Nederlands richting het Duitse Bremen gereden en hebben vervolgens enkele nachten besteed in de Deense steden Kolding en Hirtshals. Vervolgens zijn wij vanuit Hirtshals naar het Noorse Kristiansand gevaren, omdat dit de kortste ferry is.

Noorwegen

Eenmaal in Noorwegen aangekomen wilde wij met onze volvo v70 occasion sowieso de bekende Golden Route gaan volgen. Echter moest een complete route gaandeweg gemaakt worden. Zo zijn wij vanuit Kristiansand langs het eilandje Rennesoy gereden en daarna langs Bergen gegaan, wat een enorm leuk stadje is. Daarna zijn wij inlands richting Borgund gereden, waar als je van Harry Potter houdt een hele aparte Noorse stavenkerk staat die helemaal binnen de Harry Potter sferen past, zeker als het mistig is. Vanuit Borgund zijn wij daarna richting de Golden Route gereden. Deze weg verbindt Geiranger en Trollstigen en is een bijzonder mooie natuurroute, hij wordt ook wel eens de Trollenroute genoemd. Je ziet niet alleen de mooiste watervallen en berghellingen, maar ook fjorden en valleien waar je u tegen zegt. Vervolgens zijn wij via Lilehammer richting Oslo gereden. En gedurende deze reis heeft mijn moeder ook haar wensen gehad, want de sauna mag dan wel uit Finland komen, maar Noorwegen staat er ook vol mee. Had zij toch haar gewenste warmte nog, alleen op een andere manier.