Een spiegelwand in je balletschool of sportschool

Je bent vol enthousiasme aan een nieuw avontuur begonnen. Samen met je partner maak je je grote droom waar: het openen van een sportschool (of balletschool). Jullie hadden samen al een startkapitaal bij elkaar gespaard en hebben beiden genoeg ervaring in deze branche. Ook zijn jullie zelf mega sportief, hebben jullie een trouwe groep aan fans en klanten en was het opzetten van een bedrijfsplan niet moeilijk. Nu rest nog het laatste stukje voordat jullie open kunnen gaan: het plaatsen van een spiegel wand. Hoe doe je dat eigenlijk? Het is niet moeilijk, maar ook niet makkelijk. Wij hebben onze spielelwand aangeschaft bij Glassby. Daarom hebben wij er een blog over geschreven. Zo kom je goed beslagen ten ijs.

Waar moet je aan denken?

Als je de ruimte al hebt, kun je dus een volledige spiegelwand plaatsen. Je kan deze ongeacht de lengte laten opbouwen uit standaard spiegeldelen. Deze worden doorgaans met aluminimum profielen aan de wand bevestigd en zitten erg stevig. De spiegels zijn meestal rond de 6mm dik en zijn poly geslepen. Wat je dus als eerste moet doen is het oppervlakte van de wand opmeten, zodat je kunt laten uitrekenen hoeveel spiegeldelen je nodig hebt.

De meeste spiegeldelen zijn voorzien van een speciaal folie, veiligheidsfolie genoemd. Deze gecertificeerde folie beschermt de spiegel en voorkomt dat de spiegel uit elkaar spat bij een breuk. Scherven blijven vastgeplakt zitten aan de folie en vliegen dus niet door de ruimte. De veiligheidsfolie is transparant en kleurloos en wordt op industriële wijze volgens de norm NEN 12600 aangebracht. We raden je aan om altijd voor spiegeldelen met veiligheidsfolie te gaan!

Dit biedt twee voordelen:

  • De garantie van een veiligheidsbeglazing.
  • Bescherming tegen krassen van de rugzijde van de spiegel, bijvoorbeeld bij een wand met een grove structuur.

Niet zelf plaatsen

Wanneer je je spiegeldelen hebt besteld, moet je ze natuurlijk nog bevestigen aan de muur. Doe dit niet zomaar zelf! Als je niet erg handig bent kan je echt je hele muur verpesten en je dure spiegeldelen breken. Vraag dus altijd via het bedrijf waar je de spiegeldelen besteld, of ze het ook voor je kunnen plaatsen. Dit kost je dan wel wat extra geld, maar uiteindelijk bespaard het je een hoop tijd en frustratie (en uiteindelijk ook geld). Het een spiegelwand laten plaatsen kost slechts een paar uur (afhankelijk van de grootte van je wand) en je zou de dag erna open kunnen gaan en je eerste bezoekers kunnen ontvangen. Geef dan ook een groot openingsfeest om het uitkomen van je grote droom te vieren!