Op bezoek bij oma

Dat doe ik regelmatig: een bezoekje brengen aan mijn oma. Helaas woon ik niet meer zo dichtbij, maar toch ga ik minimaal een keer maand bij haar langs. Het is een schat van vrouw. Vaak moet ik om haar lachen, omdat ze iets grappigs doet of zegt. Vroeger ging ik vaak bij haar logeren. Dan maakte ze er echt een feestje van. De ene keer bakten we koekjes, de andere keer gingen we naar de dierentuin of speelden we bordspelletjes. Als we met het gezin met vakantie gingen, stuurde ik haar altijd een kaartje. Ik schreef dan altijd de hele kaart vol met hoe het daar was. Ze was dol op het krijgen van post, dus stonden de kaarten die ik had gestuurd vaak nog maanden te pronken op haar schoorsteen.

De gewoonte voortzetten

Ik vind het dus nog steeds leuk haar op te zoeken. Vaak neem ik dan iets voor haar mee: een kruiswoordenpuzzelboekje of bosje bloemen. We kletsen dan over hoe de voorgaande weken zijn geweest. We zijn allebei niet zo van het bellen, maar meer van het schrijven of elkaar gewoon in levende lijve zien. Ze is nog erg bij de tijd. Zo houdt ze het nieuws bij en mijn oma heeft over alles wel een mening. Maar naast het nieuws kijkt ze ook graag naar een soap. Dus daar weet ze dan ook alles over. Ik volg de soap zelf niet, maar vind het dan wel heel grappig haar verhalen erover te horen. Over wat ze van een bepaalde acteur of gebeurtenis vindt. En dat leidt het gesprek vaak weer naar algemenere onderwerpen waar we ons standpunt over bespreken. Je zou dus kunnen zeggen dat we elkaar goed kennen.

Nieuwtje

Toch kwam ze laatst met iets nieuws. Ze liet me trots haar nieuwe computer zien. Ik wist niet beter dan dat het enige dat zij op de computer deed, spelletjes spelen was. Maar nee, ze was van plan internet te gaan verkennen. De computer waar ze spelletjes op deed, was zo oud en voor het gebruik van internet had ze vast een betere nodig. Dus die had ze alvast gekocht. Ze hoopte dat ik haar wegwijs kon maken met het internet. Toen we eenmaal achter de computer zaten en deze aan hadden gedaan, bleek dat ze nog geen internet had. Ik legde haar uit dat ze eerst een abonnement moest afsluiten, voordat ze gebruik kon maken van internet. Samen zijn we op mijn telefoon naar internetvergelijken.nl gegaan om het meest geschikte abonnement voor haar uit te zoeken. Middels het invoeren van haar postcode vonden we snel een goed abonnement. Maar toen bedacht ik me dat als je internet en tv hebt, je vaak goedkoper uit bent als je deze twee bij dezelfde provider afneemt. Dus we zijn gaan zoeken in haar administratie om erachter te komen wie ze voor tv betaalde. En ja hoor, het bleek dat we inderdaad voordeliger uit zouden zijn, dus hebben we voor die optie gekozen. Zo werd de middag bij mijn oma naast een gezellig ook productief bezoek!